Muslimova zbirka hadisa promovirana u Tuzli

Spread the love
Rental Travel

Muslimova zbirka hadisa promovirana je u Tuzli u organizaciji MIZ Tuzla u amfiteatru KOC Tušanj-Slatina. Pored promocije Zbirke organizirana je i tribina na temu „Svakodnevna iskušenja i ramazanska rješenja“.

Reha Centar

Doktor Šefik Kurdić kazao je na promociji da je ovo djelo najbolji odgovor svima onima koji su o Poslaniku govorili ružno i crtali i pravili karikature.

– Zbirka će pokazati pravu sliku Poslanika i ko god bude čitao ovu zbirku hadisa odmah će se zaljubiti u ličnost Poslanika. Najvećeg odgajatelja i pedagoga svih vremena. Trenutno se nije mogla prevesti bolja i vjerodostojnija knjiga od Muslimove zbirke hadisa. Knjiga predstavlja pobjedu protiv šejtana. Obzirom da su društvene mreže pune lažnih hadisa – istakao je Kurdić.

zbirka 2

Profesor Amir Hodžić naglasio je na promociji da su hadisi drugi izvor šerijatskog prava, i da je za Bošnjake  važno da se susreću sa riječima Poslanika.

– U vremenu kada imamo pogrešna razumijevanja i tumačenja hadisa bitno je da je Muslimova zbirka hadisa s komentarom i pojašnjenjem. Nakon Kur'ana, Muslimova zbirka zajedno sa Buharijevom, se smatra najvjerodostojnijom knjigom u islamu – kazao je Hodžić.

zbirka 3

Vrijedi naglasiti da  je Muslimova zbirka hadisa rađena u osam tomova na 5000 stranica, i da ima 12.000 hadisa u zbirci.Doktor Kurdić osim o Zbirci, govorio je i o „Svakodnevnim iskušenjima i ramazanskim rješenjima“.

zbirka

Naglasio je da smo u životu obasuti raznim iskušenjima, ali da će doći bolja vremena.

– I sam Poslanik je najavio iskušenja. Pravi vjernik uvijek zna da će izaći kao pobjednik. Jer ima vjeru u Allaha. Allah voli vjernike i iskušava ih. Moramo znati da pravde nema na dunjaluku i ne treba je puno očekivati.Pogotovo ne od onih koji manipuliraju ljudima – zaključio je Kurdić.

Džanan Ribić – aktuelno.ba

 

Komentari

Komentara