Mostar: Tradicionalni skokovi sa Starog mosta

Spread the love
Menprom

Za takmičenje se prijavilo između 50 i 60 natjecatelja, ali točan broj će se znati uoči samog natjecanja nakon što svi prijavljeni natjecatelji obave liječnički pregled.

Reha Centar

Budući da je rijeka vrlo hladna, ovo je dosta rizičan poduhvat i samo najvještiji i najspremniji skakači odvažit će se na skok. Skokovi se izvode u dvije kategorije: na noge i na glavu (lasta). U skokovima na noge poželjno je da skakač prilikom ulaska u vodu napravi što manji pljusak (štrap) dok je u skokovima na glavu obrnuto – predsjednik Organizacijskog odbora Skokova sa Starog mosta Semir Drljević.

Organizaciju Skokova sa Starog mosta u Mostaru pomogli su Ministarstvo turizma i okoliša FBiH, Ministarstvo turizma i okoliša i Turistička zajednica Hercegovačko-neretvanske županije.

Inače, najpoznatiji i najuspješniji skakač  sa Starog mosta je Emir Balić, sa 13 pobjeda, četiri druga i tri treća mjesta. Osim njega, iz starije generacije skakača treba izdvojiti Mirsada-Dedu Pašića, Benaida Kalajdžića, Jadranka i Gorana Finka, a od mlađe generacije najviše uspjeha do sada imali su Lorens Listo, Haris Džemat i Samir Zukanović.

FENA

Komentari

Komentara

Posted In: