Mladi Tuzlanske alternative oživljavaju ljepote izletišta “Topole”

Spread the love
Menprom

Mladi Tuzlanske Alternative na jesen 2015 prvi puta su očistili uništeni eko-park,želeći tako doprijeti do Gornjotuzlaka I vratiti staro izletište. Nažalost, ništa se nije učinilo. 2016 ponovo je napravljena akcija čišćenja, ovaj put uključuje se BK “Sloboda” ogranak Gornja Tuzla.

Reha Centar

topole 14030655_10210175958857966_558540070_n 14169726_10210288475230805_152498641_n

Nakon čišćenja prostora, napravljen je projekat za rekonstrukciju eko-parka I odobrena su sredstva od političke stranke Tuzlanske Alternative, to je bilo zeleno svjetlo za dalji rad. Pripremljen je teren za postavljanje novih klupa, stolova I pravljenje dječijeg igrališta.

14101816_10210288474390784_1558091758_nDanas, radovi se privode kraju I mladi rade punom parom, naravno ništa se ne bi uspjelo bez daljeg uključivanja bokserskog kluba I članova airsoft kluba “AskOne”. Uskoro planiramo zavšiti rekonstrukciju parka I ponovo ga proglasiti otvorenim te na taj način vratiti školarce na izlet kao što je to nekad bilo, ali I mladima stvoriti prostor za druženje. Ovim projektom mladi TA, BK I airsoft klub pokazali su da je mladima u Gornjoj Tuzli podrška najbitnija, da zajedno mogu sve I da nije teško spojiti mlade ljude u jednu grupu da se napravi jedna lijepa priča. Nadamo se da ovaj projekat neće biti I poslednji, da je ovo samo jak vjetar u leđa mladima I dokaz da podrška postoji. Zbog toga TA u stalnom `kontaktu` s mladima polako ostvaruje njihove ideje da bismo stvarali bolje mjesto za zivot i druzenje.

Treba svakako napomenuti da je ovo jedan u nizu projekata mladih Tuzlanske alternative po pitanju uljepšavanja naše životne okoline, zavređuje istaći i onaj od prije nekoliko dana kada su obradovali najmlađe u MZ Šićki Brod. U sklopu projekta uređenja dijela parka pored igrališta, uložili su raspoloživa sredstva i snagu kako bi renovirali postojeće igralište ispred mjesne zajednice. Ofarbali su i uredili klackalice i ljulje na kojima najmlađi provode većinu vremena.

safe_image (1)Obnovljeno igralište otvoreno je uz druženje, roštilj i zajedničku igru. ˝Ovo je sigurno jedan lijep način da se najmlađima uljepša svakodnevnica, i da se promoviše aktivnost mladih u lokalnoj zajednici. Tuzlanska alternativa ovakvim projektima podvlači još jednom da će podržati sve aktivnosti mladih ljudi koje idu u smjeru unapređenja lokalne zajednice, te poziva i druge da se uključe u slične aktivnosti. Druženju su prisustvovali i kandidati za Gradsko vijeće i lokalni aktivisti ove mjesne zajednice, koji su zajedno sa aktuelnom kandidatkinjom za gradonačelnicu Tuzle, gospođom Amirom Malkočević, od roditelja prisutne djece informisani o problemima sa kojom se svakodnevno susreću u ovom djelu našeg grada˝, saopšteno je iz Tuzlanske alternative.

aktuelno.ba

Komentari

Komentara