Mladi iz regije u Tuzli obilježavaju Međunarodni dan mira

Spread the love
Menprom

Mladi ljudi iz Sombora (Srbija), Vukovara (Hrvatska) i tri grada Bosne i Hercegovine Srebrenice, Gornjeg Vakufa – Uskoplja i Tuzle, okupljeni u Mreži „YU Peace“, će  u Tuzli performansom obilježiti Međunarodni dan mira.

Reha Centar

Oni će  u četvrtak, 21.09.2017. godine, u 13.30 sati sa tuzlanskog Skvera krenuti ka Trgu slobode gdje će performansom iz Tuzle poslati poruku „Živimo mir“. Upravo to je slogan njihovih ovogodišnjih mirovnjačkih susreta koji su prije Tuzle, nešto ranije ove godine održani i u Baškom Polju, Srebrenici i Vukovaru.

Želja za okupljanjem i povezivanjem mladih iz Bosne i Hercegovine sa mladima iz Srbije i Hrvatske rodila se iz potrebe da se pokaže kako su mir, razumijevanje, suživot i zajedništvo mogući na ovim prostorima s ciljem širenja tolerancije. Zbog toga već 25. godinu finansijsku podršku ovom projektu obezbjeđuje njemački Komitet za demokratiju i ljudska prava iz Kelna, dok svim aktivnostima koordinira Humanitarno udruženje „Prijateljice“ Tuzla.

Ovaj susret će okupiti oko pedeset mladih osoba različitih nacionalnosti koji će nizom kvalitetno osmišljenih aktivnosti promovisati mir i raditi na jačanju saradnje i prijateljstva. Ovoga puta, u performansu koji će biti izveden na Trgu slobode, YU Peaceu će se pridružiti i mladi iz tuzlanske Organizacije „Horizonti“ sa svojim učesnicima iz Milića i Bratunca.

RTV7

Komentari

Komentara