Mirza Kušljugić: Nisu ovo jedine ostavke u SDP-u, najavljene su još neke

Menprom

Predsjedništvo Socijademokratske partije Bosne i Hercegovine (SDP) na sjednici zakazanoj za utorak 21. oktobra razmatrat će rezultate Općih izbora i rezultate stranke na tim izborima te se očitovati o ostavkama koje su podnijeli potpredsjednik stranke Damir Hadžić i generalni sekretar Nermin Nikšić, a pred sjednicu glavnog odbora koja će se održati u subotu 25. oktobra, potvrdio je za Anadolu Agency (AA) Mirza Kušljugić, član Predsjedništva SDP-a.

Reha Centar

On je istakao kako se po statutu stranke o ostavci generalnog sekretara treba očitovati Glavni odbor, a o onoj koju je podnio potpredsjednik kao dio najužeg rukovodstva logično je da se raspravlja na sjednici predsjedništva.

“Ono što su večeras saopćili potpredsjednik i generalni sekretar čime je dio užeg rukovodstva SDP-a podnio ostavke mogu samo reći da neće biti jedine. Najavljene su još neke i vjerovatno da ćemo nakon sjednice Predsjedništva SDP-a BiH znati definitivno ko više neće ostati u vrhu SDP-a. Nije uputno da u ovom trenutuku prejudiciramo i kalkuliramo o imenima ali ono što je sasvim sigurno jeste da se na večerašnjim ostavkama neće stvar završiti s obzirom da su najavljene i neke druge”, istakao je Kušljugić.

Niko od zvaničnika iz vrha SDP-a koji su večeras podnijeli ostavke, Damir Hadžić i Nermin Nikšić, nisu se javljali kako bi dali više informacija o razlozima svoje ostavke odnosno onome što slijedi u narednom periodu u vezi sa predstojećom sjednicom predsjedništva i glavnog odbora.

Nermin Nikšić, generalni sekretar Socijaldemokratske partije (SDP) Bosne i Hercegovine i Damir Hadžić, potpredsjednik te stranke, podnijeli su ostavke na stranačke funkcije. Ostavku je najavio iHamdija Lipovača, član Predsjedništva SDP-a.

SDP je na izborima 12. oktobra izgubio dvije trećine biračkog tijelau odnosu na izbore 2010. godine.

Radiosarajevo.ba – aktuelno.ba

Komentari

Komentara

Posted In: