Ministar Muratović otvorio Sajam visokog obrazovanja u Tuzli

Spread the love
Menprom

Ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta mr.sc. Zlatan Muratović, u Hotelu Tuzla u Tuzli, obratio se učesnicima Sajma visokog obrazovanja, koji je počeo danas, u organizaciji Tuzlanskog sajma a pod pokroviteljstvom Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta Tuzlanskog kantona.

Reha Centar

Ovom prilikom ministar Muratović naglasio je da su visoko obrazovanje, nauka, inovacije od ključne važnosti za poticanje kohezije društva, ekonomskog rasta i globalne konkurentnosti, te je kazao: “Vrlo je važno učešće ustanova obrazovanja na ovom sajmu, da pokažu svoj kvalitet i povećaju transparentnost, čime se potiče izgradnja međusobnog povjerenja i priznavanja kvalifikacija, programa i ostalih rezultata rada visokoobrazovnih ustanova.“

sajam 4

Ukazao je i na važnost organizovanja ovakvih i sličnih manifestacija, koje su dobra prilika univerzitetima za promociju studijskih programa. Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta će i ubuduće podržavati – visoko obrazovanje, razvoj nauke, razvoj našeg kantona, što u konačnici doprinosi ukupnom razvoju naše države, a puna podrška Ministarstva organizaciji i ovom sajmu  to potvrđuje.

Ministar Muratović uputio je posebnu dobrodošlicu na Sajam, maturantima, budućim brucošima, jer oni su ti koji uskoro donose veoma važnu odluku u svom životu, te im je kazao: „Želim vam da ustrajete u svojim snovima i ciljevima, te da nastavite svoj obrazovni proces i uđete u svijet nauke“.

Također, organizatorima i učesnicima sajma zaželio je kvalitetan i plodonosan rad i izrazio zadovoljstvo što se danas na prvom Sajmu visokog obrazovanja predstavljaju studijski programi i šira obrazovna ponuda dostupna na našem Kantonu, u Bosni i Hercegovini, ali i u zemljama u okruženju. Zatim je u ime Vlade Tuzlanskog kantona, u ime Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta Tuzlanskog kantona, i u svoje ime, prvi Sajam visokog obrazovanja Tuzla 2016. proglasio otvorenim.

MINISTARSTVO OBRAZOVANJA

NAUKE, KULTURE I SPORTA TK

Komentari

Komentara