Ministar Hodžić održao sastanak sa Udruženjem za razvoj NERDA Tuzla

Spread the love
Menprom

Kako bi se osnažila finansijska podrška malim i srednjim preduzećima na području Tuzlanskog kantona, ministar privrede Tuzlanskog kantona Mevludin Hodžić danas je održao sastanak sa direktorom Udruženja za razvoj NERDA Tuzla Enesom Drljevićem.

Reha Centar

Tema sastanka bio je plan buduće saradnje između institucija i zalaganje na jačanju Garantnog fonda NERDA. Riječ je o fondu kojim NERDA u saradnji sa Vladom Tuzlanskog kantona omogućava podršku privrednim subjektima sa područja Tuzlanskog kantona. Putem Fonda osiguravaju se garantna sredstva za kredite malim i srednjim preduzećima kao poticaj razvoju privrede i novom upošljavanju.

Udruženje za razvoj NERDA, rečeno je ovom prilikom, trenutno implementira nekoliko razvojnih projekata u regiji sjeveroistočne Bosne kao i projekte prekogranične saradnje. U narednom periodu, naglašeno je, Udruženje za razvoj NERDA usmjerit će svoje aktivnosti na jačanje lokalnih kapaciteta kao i pružanje podrške i stavljanju svojih kapaciteta na raspolaganje Vladi Tuzlanskog kantona i Ministarstvu privrede.

Sastanak je bio prilika za rezimiranje rezultata dosadašnje saradnje Ministarstva privrede sa Udruženjem za razvoj NERDA Tuzla na implementaciji zajedničkih projekata i aktivnosti uz iskazano uvjerenje da će ta saradnja biti nastavljena i u budućem periodu.

aktuelno.ba

Komentari

Komentara