Ministar Dizdar se sastao sa Nedimom Salaharevićem iz Vlasenice: Uspostavlja se nagrada “Edin Salaharević”

Rental Travel

Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Nerin Dizdar sastao se u sjedištu Federalnog ministarstva u Sarajevu sa Nedimom Salaharevićem iz Vlasenice, ispred čije kuće je bačena isječena košarkaška lopta.

Reha Centar

Kako ističu iz Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica, Salaharević je taj prizor zatekao protekle subote i, prema njegovom mišljenju, ne radi se o slučajnosti.

Iz Ministarstva podsjećaju da je Nedim Salaharević brat Edina Salaharevića, nekadašnjeg juniorskog reprezentativca bivše Jugoslavije i košarkaša tuzlanske Slobode s kojom je bio prvak Jugoslavije. Edin Salaharević je zajedno s ocem Muhamedom ubijen 1992. godine u zloglasnom logoru Sušica.

– Ministar Dizdar razgovarao je sa Nedimom Salaharevićem o obnovi njegove porodične kuće sa spomen-sobom posvećenom Edinu Salahareviću. Na inicijativu Ministarstva dogovorena je i uspostava nagrade “Edin Salaharević” koja će biti dodjeljivana mladim povratnicima za izvrsnost na polju sporta, kulture i obrazovanja – navodi se u saopćenju Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica.

Komentari

Komentara