Menadžment Fakulteta za tjelesni odgoj i sport Univerziteta u Tuzli posjetio Olimpijski komitet BiH

Rental Travel

U četvrtak, 05.2.2015. godine u prostorijama Olimpijskog komiteta BiH potpredsjednik OK BiH prof.dr. Izet Rađo, dr. sc.Nermin Nurković i generalni sekretar OK BiH gosp. Said Fazlagić ugostili su delegaciju Fakulteta za tjelesni odgoj i sport Univerziteta u Tuzli – dekana dr.sc. Alena Kapidžića, prodekama za nastavu i studenstka pitanja dr. sc. Almira Atikovića i prodekana za nauku dr. sc. Murisa Đuga. Potpredsjednik prof. dr. Izet Rađo je prisutne upoznao sa mnogobrojnim projektima Olimpijskog komiteta BiH, edukatino-nastavnim aktivnostima, takmičenjima koja očekuju naše reprezentativce. Jedna od tema je bila usmjerena na projekte buduću zajedničku saradnji na simpozijumu Nove tehnologije u sportu 2015, kao i edukacijskim procesima koje Olimpijski komitet BiH sprovodi na čitavoj teritoriji BiH.

Reha Centar

U sklopu posjete potpredsjednik prof. dr. Izet Rađo dao je bezuslovnu podršku za realizaciju dokumentarnog filma o tuzlanskim olimpijcima koja treba da se premijerno prikaže u petak, 2. Oktobra u Tuzli u sklopu Međunarodnog simpozija “Sport i zdravlje 2015. Tokom posjete OK BiH sportistkinja stoljeća Grada Tuzle gospođa Razija Mujanović evocirala je uspomene zajedno sa ekipom filma koju su činili: Barbara Pavljašević, Zoran Pavljašević – reditelj i producent, Naida Jašarević – asistent produkcije i dr.sc. Almir Atiković – scenarista.

FTOS TUZLA

Od početka snimanja filma do sada su obavljeni razgovori sa: Vinkom Galušićem, Zlatkom Saračevićem, Kadom Delić Selimović, Marom Lakić Brčaninović, Zdravkom Kurilićem, Mihajlom Mikijem Vukovićem, Damirom Mulaomerovićem i Razijom Mujanović. Tokom predstojećeg simpozija Sport i zdravlje 2015. godine narednog dana u sub., 03.10.2015. godine planirano je i svečano otvaranje muzeja sporta i tuzlanskih olimijaca gdje se očekuje veliki broj posjetilaca i najuspješnih sportista bivše države.

Tokom posjete istog dana u dekanatu Fakulteta za sport i tjelesni odgoj Univerziteta u Sarajevu menadžment Fakulteta tjelesnog odgoja i sporta Univerziteta u Tuzli ugostio je i uvaženi dekan FASTO prof.sc. Nusret Smajlović. Tokom razgovora dogovoreni su konkretne aktivnosti po pitanju saradnje ove dvije institucije. Zajedničke aktivnosti planirane su već naredne sedmice tokom prve međunarodnu konferencije u oblasti sporta, nauke, edukacije i razvoja, InSSED 2015 – International, Sports, Science, Education and Development Conference 2015 koja će se održati od 13. do 15. februara 2015. godine u Travniku.

Mora se naglasiti da je ovo plod izuzetno uspješne saradnje Fakulteta za tjelesni odgoj i sport i Akademije dramskih umjetnosti Univerziteta u Tuzli. Veliku podršku ovoj ideji od samog početka pruža i Rektor Univerziteta u Tuzli prof. dr. Enver Halilović.

Fakultet za tjelesni odgoj i sport

aktuelno.ba

Komentari

Komentara