Medijskom projektu „Tragom uspješnih“ u konkurenciji od 340 kandidata dodijeljeno priznanje „Stvaratelji za stoljeća“

Rental Travel

U okviru Projekta promocije i nagrađivanja najzaslužnijih za razvoj poduzetništva na području jugostočne Europe, medijskom projektu „Tragom uspješnih”, koji je realizovalo Ministarstvo razvoja i poduzetništva i Radio-televizija Tuzlanskog kantona, dodijeljeno je priznanje “Svaratelji za stoljeća” za doprinos promociji poduzetništva u jugoistočnoj Europi.

Reha Centar

Odluka je to dvanaestočlanog međunarodnog nezavisnog Komiteta za dodjelu nagrada i priznanja, koji čine eksperti za ekonomiju, marketing, menadžment i preduzetništvo iz pet zemalja u okviru Projekta promocije i nagrađivanja najzaslužnijih za razvoj poduzetništva na području jugoistočne Europe. Naime, od 340 predloženih kandidata iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Srbije, Hrvatske, Kosova, Makedonije, Njemačke, Slovenije i Švedske, 76 je ušlo u uži izbor uključujući i „Tragom uspješnih”.

Cilj Projekta promocije i nagrađivanja najzaslužnijih za razvoj poduzetništva na području jugoistočne Europe je javno odati priznanje i široj javnosti skrenuti pažnju na velike vizionare i lidere sutrašnjice čija su neustrašivost, rad, znanje, kreativnost i vrhunski rezultati, temelj i glavni pokretač napretka zajednice u kojoj živimo te kreator razvojnih izazova za novo vrijeme.

Svečanost dodjele nagrada i priznanja “Stvaratelji za stoljeća” bit će održana u Dubrovniku, (26.), 27. (i 28.) marta 2015. godine. Organizatori najavljuju da će svečanosti prisustvovati više od 250 zvanica: predsjednica RH i predsjednik Vlade RH, ministri za poduzetništvo i privredu / gospodarstvo / poljoprivredu / turizam zemalja iz kojih su laureati, zatim pripadnici diplomatskog zbora – diplomatskih misija u RH zemalja iz kojih su laureati, te predstavnici /direktori i urednici/ medija i nevladinih organizacija iz regije Jugoistočne Europe.

Podsjećamo, medijski projekat „Tragom uspješnih” je realizovan tokom 2014. godine i imao za cilj prezentirati uspješne poduzetničke prakse u našem kantonu, pozitivan poslovni ambijent i okrenutost lokalnih zajednica prema poduzetnicima, kroz seriju reportažnih emisija 45-ominutnog formata i to na način da je svaka od emisija bila posvećena jednoj od općina Tuzlanskog kantona. Tom prilikom su se pored predstavnika općinskih vlasti, posjetila velika preduzeća, subjekti MSP sektora i obrtnici s područja te općine, koji uprkos lošoj poslovnoj klimi u Bosni i Hercegovini uspješno posluju.

Ministarstvo razvoja i poduzetništva

 

 

 

Komentari

Komentara