Mahir Mešalić: Demokratska fronta podržava svoje ministre!

Menprom

Prema (ne)zvaničnim informacija koje smo dobili danas Premijer TK, Bego Gutić u ponedjeljak će početi sa procesom rekonstrukcije Vlade Tuzlanskog kantona. Prema Premijeru neki od ministara nisu u prvih 100 dana rada Vlade, ispunili njegova očekivanja i nisu po njemu dovoljno uradili u svojim resorima.

Reha Centar

Spominju se imena četiri ministra koji bi trebali biti smijenjeni, a to dva ministra iz DF-a – ministar unutrašnjih poslova Alen Gadžo i ministrica obrazovanja Mirsada Begović, te dva ministra iz SDA – ministar poljoprivrede Abdulah Zukić i ministar industrije Srđan Mićanović.

Za komentar u vezi smjene ministara koji dolaze iz Demokratske fronte, kontaktirali smo Mahira Mešalića, poslanika ove stranke u Federalnom parlamentu i evo šta nam je on tim povodom rekao: – Što se tiče DF-a, mi stojimo iz svojih ministara i svega onoga što su do sada oni uradili i što će raditi , naravno ukoliko je to prvenstveno u skladu sa zakonom ove države i ako je u cilju prosperiteta njenih građana. Nećemo i ne možemo dozvoliti da druge stranke odlučuju o kvalitetu rada naših ministara jer oni prvenstveno i jedino odgovoraju građanima ovoga kantona za svoj rad.

Takođe (ne)zvanično saznajemo da Premijer TK, za ovaj svoj prijedlog u Skupštini neće imati dovoljan broj glasova a nije isključena ni njegova smjena, jer prema ocjeni nekih analitičara, nije ništa uradio u prvi stotinu dana rada Vlade.

Mahir Mešalić DF

AKTUELNO.BA

Komentari

Komentara