Košarkaši Borca iz Čačka slavili u Mejdanu

Objektivna tuzlanska publika velikim aplauzom ispratila je goste iz Čačka koji su u utakmici koja je tek na momente bila neizvjesna slavili pobjedu protiv domaće OKK Slobode rezultatom  96:87.

Zaslužen aplauz dobili su i domaći košarkaši koji su tokom cijelog susreta pružali dostojan otpor, večeras ipak kvalitetnijoj ekipi Borca.

Gosti prvi period utakmice rezultatom 26:19 i dali domaćim do znanja da ih čeka težak zadatak. Međutim, drugi period donio je bolju igru Tuzlaka koji su Čačanima uzvratili istom mjerom pa se na veliki odmor otišlo skoro u egalu s prednošću gostiju 48:47.

Opet su isti problemi zahvatili igru Slobode u nastavku. Obrana domaćih nije imala rješenja za sjajnog Čarapića i Nerandžića koji su punili koš Tuzlaka. Višak od 8 poena koji su gosti imali u ulazu u zadnju četvrtinu gosti su održali do kraja te se kući vraćaju sa zasluženom pobjedom.

Sjajni Uroš Čarapić s 24 koša bio je najbolji igrač utakmice a za Borac su sjajni bili još Majstorović sa 17, te Jones i Nerandžić s po 16 koševa. Odličnu partiju kod Slobode pružio je Sani Čampara koji je kao i Čarapić zabio 24 poena dok je Gregg zabio 17 koševa.

aktuelno.ba

 

Komentari

Komentara