Komandant EUFOR-a, LOT Tuzla, major Peter Schwarzinger posjetio “Zadu” Tuzla

Spread the love
Menprom

Komandant EUFOR-a, LOT Tuzla, major Peter Schwarzinger, u okviru svojih redovnih posjeta privrednim subjektima na području tuzlanske regije, boravio je u četvrtak 27. novembra 2014. godine u radnoj posjeti preduzeću ZADA Pharmaceuticals u naselju Bistarac, kod Tuzle. Major Schwarzinger i njegovi saradnici, obišli su u pratnji domaćina pogone za proizvodnju lijekova i tom prilikom razgovarali sa uposlenicima:

Reha Centar

-Fasciniran sam onim što sam imao priliku vidjeti tokom posjete kompaniji ZADA Pharmaceuticals. Mnogi imaju predrasude ulazeći u bosanske firme, ali mi smo danas imali priliku vidjeti najsavremeniju svjetsku tehnologiju, vrhunsku kontrolu kvalitete i jedan izuzetno organizovan sistem, kazao je major Peter Schwarzinger na press konferenciji upriličenoj nakon posjete.

Major Peter Schwarzinger

Preduzeće ZADA jedan je od najznačajnijih proizvođača lijekova u Bosni i Hercegovini. Uz korištenje najmodernije svjetske tehnologije proizvodnju lijekova obavlja po najvišim standardima farmaceutske industrije. Swaradnja sa EUFOR-ovim LOT Tuzla timom, ZADA Pharmaceuticals je nedavno sudjelovala u humanitarnoj akciji sa 22 ženske organizacije u širokoj akciji pomoći ženama u, poplavama i klizištima, ugroženim područjima. Kao plod zajedničkog djelovanja u ovim kriznim situacijama, uslijedila je posjeta EUFOR-ovog tima, sa ciljem sagledavanja daljih mogućnosti saradnje.

Alma Salkić, direktorica sektora za kontrolu lijekova u Zada Pharmaceuticals kazala je da saradnja sa EUFOR-ovim LOT Tuzla Timom, otvara nove mogućnosti u saradnji:

-ZADA Pharmaceuticals je društveno odgovorna kompanija i mi želimo nastaviti da se razvijamo u tom smijeru. Posjeta EUFOR LOT Tuzla Tima, potvrdila je da su naša opredjeljenja da budemo društveno korisni i da u teškim situacijama pomažemo građanima, ispravne odluke, koje su prepoznate čak i u međunarodnim organizacijama. Naša kompanija intenzivno radi na razvoju, održanju visokog kvaliteta proizvoda i povećanju kapaciteta, i to će biti naš imperativ i ubuduće. Ali, mi ćemo uz to nastaviti saradnju sa EUFOROM i drugim organizacijama na projektima pomoći ugroženima. Stoga smo ovu posjetu iskoristili da planiramo dalju saradnju, kazala je mr.ph. Alma Salkić.

ZADA Pharmaceuticals bila je uključena u projekat pomoći i podrške na području tri općine: Kalesija, Živinice i Tuzla, u okviru kojega je za veliki broj žena osiguran medicinski tretman, mamografija (oko 150 žena), kontrola krvi i detaljni medicinski pregledi (300 žena). Partneri u ovom projektu bili su: WHEP, JDC, udružena žena iz Tuzle, Susan G. Komen itd.

Tuzla 27.11.2014.

BMG Bosanska medijska grupa

aktuelno.ba

 

Komentari

Komentara