Kolegij Skupštine TK zakazao 22. redovnu i 23. sjednicu Skupštine hitnog karaktera

Spread the love
Menprom

Kolegij Skupštine Tuzlanskog kantona danas je zakazao 22. redovnu i 23. sjednicu Skupštine Tuzlanskog kantona hitnog karaktera. Obje sjednice bit će održane u ponedjeljak 29. aprila 2024. godine, s početkom u 11, odnosno u 12 sati, u Plavoj sali Bosanskog kulturnog centra u Tuzli. Za sjednicu hitnog karaktera predložena je samo jedna tačka dnevnog reda – Razmatranje i usvajanje Rezolucije o osudi neustavnog djelovanja Narodne skupštine Republike Srpske, a u vezi sa negiranjem genocida počinjenog u Srebrenici.

Reha Centar

Za dnevni red 22. redovne sjednice Skupštine Tuzlanskog kantona predloženo je 17 tačaka dnevnog reda. Između ostalih Informacija o sigurnosnoj situaciji u Tuzlanskom kantonu sa pregledom realizovanih mjera, pet prijedloga zakona, Izvještaj o izvršenju Budžeta Tuzlanskog kantona za 2023. godniu te izvještaji o radu više javnih ustanova i zavoda za 2023. godinu.

Kolegij Skupštine Tuzlanskog kantona danas je usvojio i zaključak kojim se od Vlade Tuzlanskog kantona traži da održi hitnu tematsku sjednicu posvećenu stanju na Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla.

Služba Skupštine Tuzlanskog kantona

aktuelno.ba

Komentari

Komentara