Koje privatne firme su dobile 250,000 KM iz Budžeta TK ?

Spread the love
Rental Travel

Iz ureda za informisanje Vlade TK stigla je informacija da su potpisani ugovori o dodjeli bespovratnih sredstava za uduženja građana, Javna  preduzeća i privredna  društava u privatnom vlasništvu za sufinansiranje projekata iz oblasti zaštite okolice.

Reha Centar

Radi se o ukupnom iznosu od preko 500, 000 KM, ali po običaju rijetko kada dobijemo informaciju i koja su to preduzeća i privatna i državna, kao i udruženja građana dobila taj novac.

Toliko o transparentnosti trošenja budžetskog novca.

Evo šta stoji u zvaničnom saopćenju Ureda za informisanje Vlade TK:

Predstavnici uduženja građana, javnih preduzeća i privrednih društava u privatnom vlasništvu danas su u Ministarstvu prostornog uređenja i zaštite okolice Tuzlanskog kantona potpisali ugovore o dodjeli sredstava za sufinansiranje projekata iz oblasti zaštite okolice. Radi se namjenski prikupljenim sredstvima u Budžet Tuzlanskog kantona čija je namjena i trošenje unaprijed definisano Zakonom o Fondu za zaštitu okoliša FBiH.

BUDŽET

„Sredstva koja danas smo u prilici da dodjelimo privrednim subjektima i nevladinim organizacijama, nisu dovoljna da pokriju troškove projekata sa kojim su aplicirali, ali vjerujem da će im u svakom slučaju pomoći da, uz podršku iz drugih izvora finansiranja i iz ličnih sredstava realiziraju projekte i naš okoliš učine što ljepšim“, rekao je ministar prostornog uređenja i zaštite okolice Zvjezdan Karadžin, ističući tešku finansijsku situaciju u kojoj se nalazi naš kanton i nadu da će naredne godine situacija u Kantonu, a time i u ovom segmentu biti povoljnija.

Ukupna vrijednost ugovora za privredna društava u privatnom vlasništvu koja imaju sjedište, obavljaju djelatnost i realiziraju projekte na području Tuzlanskog kantona, a koja su kandidovala projekte iz oblasti zaštite okolice radi dodjele sredstava, iznosi 250.000,00 KM.

BUDŽET

„Radi se o uspješnim privrednim subjektima sa područja našeg kantona, koji svojim radom i privređivanjem uplaćuju sredstva u ovaj fond, a osim podrške kvalitetnim projektima, koji unaprijeđuju našu životnu okolicu, ovo je i način da pomognemo poslovanje i dalji razvoj naše privrede“, riječi su ministra Karadžina.

Također, ugovore u ukupnoj vrijednosti 149.949,00 KM potpisala su i javna preduzeća koja imaju sjedište, obavljaju djelatnost i realiziraju projekte na području Tuzlanskog kantona. Za podršku projekata međuopćinskog upravljanja otpadom odobreno je ukupno 124.700,00 KM, a za 29 uduženja ukupna vrijednost ugovora iznosi 74.999,00 KM.

 

Odjeljenje za informisanje

 

AKTUELNO.BA

Komentari

Komentara