Ko su junaci a ko partneri zajednice

Spread the love
Rental Travel

Fondacija tuzlanske zajednice,  prezentovala je dosadašnje rezultate kampanje ”Budi junak svoje zajednice”, a koja se provodi sa ciljem ohrabrivanja i osnaživanja mladih aktivista, te uključivanja društveno odgovornih preduzeća i filantropa u jačanje lokalne zajednice.

Reha Centar

Devetnaest društveno odgovornih preduzeća i više individualnih donatora  uključilo se  u kampanju ”Budi junak svoje zajednice”. Ovom kampanjom će se podržati mladi aktivisti iz 5 općina Tuzlanskog kantona( Tuzla, Lukavac, Srebrenik, Kalesija i Živinice). Uz prikupljena finansijska sredstva od strane donatora i  sredstva Fondacije tuzlanske zajednice,mladi će, u okviru programa Omladinske banke,  u svojoj zajednici realizovati 24 projekta kojim utiču na poboljšanje života  za više od 500 mladih osoba.

Vrijednost finansijske podrške, udruženih sredstava Fondacije tuzlanske zajednice, društveno odgovornih preduzeća te pojedinačnih donatora iznosi 29250 KM, a kampanju su podržali i Vlada Tuzlanskog kantona, te općinske administracije Lukavca, Srebrenika, Kalesije i Živinica.

Kampanju smo  započeli 12-tog augusta na Međunarodni dan mladih, sa željom da promovišemo sistem vrijednosti u kojem su istinski junaci zajednice oni mladi koji svakodnevno uče, istražuju i razvijaju svoje vještine i kompetencije. Istovremeno, željeli smo  pokazati da u našoj zajednici postoje biznisi i individualci koji pokazuju svoje filantropske osjećaje i pomažu razvoju svoje lokalne zajednice finansirajući i podržavajući mlade, kaže Emir Bašić, menadžer za razvoj programa Fondacije tuzlanske zajednice.

tuzlanska zajednica

Ovom kampanjom se  pružila i prilika društveno odgovornim preduzećima da pokažu vjeru u mlade i svojim donacija  ohrabre omladinske organizacije i grupe , te im pomognu  da sprovedu društveno korisne projekte kao pravi junaci svojih zajednica.

I zaista u okviru ove kampanje, i zanimljivog koncepta koji su osmislili mladi ljudi, uključilo se  19 društveno odgovornih kompanija i to: BINGO doo Tuzla , Sberbank BH d.d. Sarajevo, OMEGA doo Živinice ,Advokatska kancelarija Amila Kunosić Ferizović ,Drampek doo Tuzla ,Cosmos Commerce d.o.o. Tuzla ,ZH-ZOLA doo ,Algoritam-injžinering doo, Aksemont doo Srebrenik , Ordagić doo Srebrenik , Auto škola USPON , Restoran Mama Mia ,Fabrika cementa Lukavac dd ,AMOX Treyd doo, ZUX-4 doo , A-3 promet doo , Lafat komerc d.o.o ,U.R. ZDRAVLJAK “MISIR ČARŠIJA”,  te veliki broj individualnih donatora.

tuzlanska zajednica

Posebno smo ponosni na broj kompanija koje su se uključili u ovu kampanju. Zajedno sa mladim aktivistima, to su istinski junaci zajednice. Oni su prepoznali vrijednosti koje promovišu aktivni mladi okupljeni oko programa  Omladinske banke Fondacije tuzlanske zajednice . Zaista je pohvalno  i ohrabrujuće da u situaciji u kakvoj  se nalazi naša privreda, imamo ovako veliki broj društveno odgovornih preduzeća, filantropa koji su  odlučili da doniraju sredstva u naš Fond za mlade.

Ne samo da su donirali sredstva nego su se i direktno uključili u sam proces i tako dodatno ohrabrili mlade aktiviste. Drago nam je zbog ukazanog povjerenja, ali posebno zbog mladih aktivista, junaka zajednice koji su zahvaljući udruženim sredstvima donatora i Fondacije u prilici da realizuju svoje ideje. Fondacija će nastaviti sa promovisanjem vrijednosti filantropije i važnosti udruženog darivanja, a ovo povjerenje nam je pokazatelj da vrijedan i transparentan rad daje rezultate i pomaže  razvoju zajednici,  kaže Angelina Hodzić, menadžerica za  razvoj filantropije Fondacije tuzlanske zajednice.

Mladi aktivisti, junaci zajednice u narednom periodu nastavljaju sa aktivnostima realizacije projekata i poboljšanja uslova, kako za sebe tako i za zajednicu u kojoj žive.

aktuelno.ba

 

 

Komentari

Komentara