KO SDP Tuzla: Dokle će Demokratska fronta biti u savezu sa SD BiH?

Spread the love
Menprom

Saopćenje

Reha Centar

Kao što je opšte poznata činjenica da je principijelnost i obraz Demokratske Fronte već odavno uprljan, tako i ne čudi njihova sklonost da drugima dijele “moralne” lekcije, a da šute kad se očekuje da progovore. Svjedoci smo da se DF Željka Komšića ne odvaja od SD-a Envera Bijedića, bez obzira na to da li su zajedno u poziciji ili opoziciji.

Kako je moguće da se DF BiH do sada nije oglasio niti ogradio od SDBiH, znajući da je vrh ove stranke zasut potvrđenim optužnicama i suđenjima u krivičnim procesima? Ne sumnjamo da Demokratska Fronta BiH dobro zna da je protiv Bijedića sud davno potvrdio jednu optužnicu, za što mu je suđenje u toku, a da mu je jučer drugi sud potvrdio i drugu optužnicu vezanu za Rudnik soli.

Zna li Demokratska Fronta BiH da su potvrđene optužnice i protiv drugih kadrova SDBiH, da je bivši SD-ov ministar MUP-a Sulejman Brkić osuđen u prvom stepenu na dvije godine zatvora, te da potvrđena optužnica vezana za rudnik soli terete i SD-ovog bivšeg direktora rudnika Aziza Čačkovića  i druge?

Postavljamo otvoreno pitanje Demokratskoj Fronti BiH dokle će biti u savezu sa SD BiH? Da li će nastaviti sa istrajavanjem na savezu sa Bijedićem i njegovom bratijom iz SD-a i u poziciji i u opoziciji, ili će se opametiti i definitivno ograditi?

Kantonalni odbor SDP BiH Tuzla

Komentari

Komentara