Kako izgledati savršeno na fotografijama!?

Rental Travel

Voljeli se vi slikati ili ne, ovi mali trikovi svakome dobro dođu…

Reha Centar

1. Okrenite lice

Ne nemojte ga okretati kako vam god padne napamet. Istraživanja su pokazala da ljudi uglavnom više emocija pokazuju lijevom stranom lica pa ubuduće, prilikom fotografiranja, zakrenite lice lagano udesno. Na taj će način aparat najbolje uhvatiti vaše emocije i ekspresije lica, a vi ćete djelovati prirodno i sretno.

2. Pogled prema gore

Na slikama je najbolje lice malo spustiti i te lagano gledati gore prema aparatu. Tako će vaše oči djelovati veće i izražajnije, a izbjeći ćete fotografiranje podbratka i pomalo nezgodnog kuta snimanja koji je u prvom planu kada gledate direktno ravno u kameru.

3. Ruž kao obvezan dodatak

kako na slikama ne biste djelovali isprano i bljedunjavo, dodajte usnama malo boje. Ne morate koristiti izražajne nijanse poput crvene i fuksije, iako ponekad niti to nije loša ideja. Dovoljno je da nanesete bilo kakav ruž ili sjajilo kako biste licu dodali boje i živosti.

4. Lagano zakrenite tijelo

Nikada se nemojte fotografirati stojeći u samom centru fotografije, okrenuti direktno prema kameri. Postavite li se u lagani poluprofil djelovat ćete prirodnije i vitkije, a dodatan trik zahvaljujući kojemu ćete djelovati mršavije je da lagano izbočite jedno koljeno.

5. Opustite se

Nemojte kameri servirati široko razvučeni umjetni smiješak već se nastojte smijati što je prirodnije moguće. Razmišljajte o nečemu što vas veseli ili nasmijava, ako treba, na sekundu zatvorite oči i opustite se. Ako se inače smijete otvorenih usta, na jednak se način smijte i na fotografijama.

6. Ruke držite sa strane

prekrižite li ruke, djelovat ćete mrzovoljno, nesretno i ukočeno. Opustite ruke i neka vam prirodno padaju uz tijelo. Vjerujte nam da ćete izgledati puno bolje i prirodnije nego što možete zamisliti. Izbjegavajte bilo kakve neprirodne položaje i držite se kako se držite i inače kada kamera nije prisutna.

aktuelno.ba

Komentari

Komentara