JU Služba za zapošljavanje TK Tuzla organizuje Sajam zapošljavanja 2017.

Spread the love
Rental Travel

JU Služba za zapošljavanje TK Tuzla uz podršku Federalnog zavoda za zapošljavanje i Vlade Švicarske, a u okviru Projekta zapošljavanja mladih – YEP, organizuje Sajam zapošljavanja 2017. Sajam će biti održan 18. maja 2017. godine u velikoj dvorani SKPC Mejdan u ulici Bosne srebrene bb, 75 000 Tuzla s početkom u 10:00 sati.

Reha Centar

Cilj Sajma jeste stvaranje uslova za direktan kontakt nezaposlenih lica i poslodavaca, prilika da se međusobno upoznaju, razgovaraju, razmijene podatke, a sve u svrhu selekcije i zapošljavanja najboljih kandidata.

Nezaposlene osobe od Sajma zapošljavanja mogu očekivati susret sa velikim brojem poslodavaca i otvorenih radnih mjesta na jednom mjestu, mogućnost ličnog predstavljanja željenom poslodavcu, stručnu podršku predstavnika Službe za zapošljavanje i profesionalno fotografisanje za biografiju, navodi direktor Službe, Senad Muhamedbegović.

Sajam neće služiti samo tražiocima zaposlenja, već i poslodavcima koji će imati priliku prikupiti veliki broj motivacionih pisama i biografija od kojih će moći formirati svoju bazu podataka, a koje će im doprinijeti uštedi vremena prilikom budućih zapošljavanja, jer neće morati raspisivati oglas, kontaktirati Službu ili drugi servis za posredovanje, nastavlja Muhamedbegović.

Učešće na Sajmu zapošljavanja 2017. potvrdilo je 50 poslodavaca sa područja Tuzlanskog kantona sa oko 1000 otvorenih radnih mjesta.

aktuelno.ba

Komentari

Komentara