Javnosti se baca prašina u oči pričom o inicijativi za novu raspodjelu javnih prihoda

Menprom

Stranka za Bosnu i Hercegovinu poziva samoproglašene izborne pobjednike Općih izbora 2014. u TK da konačno formiraju Izvršnu vlast.

Reha Centar

Sve su to članice Parlamentarne većine mogle realizovati nedugo nakon izbora. Potvrdila se prognoza da se nakupilo dosta hrđe u toj koaliciji, i da dosta škripi.

Javnosti se baca prašina u oči pričom o inicijativi za novu raspodjelu javnih prihoda sa nivoa Federacije Bosne i Hercegovine koju su pokrenuli ugledni nastavnici Univerziteta u Tuzli. Paradoksalna je činjenica da se, pored „dokazanog“ finansijskog eksperta Bahrije Umihanića, sada pojavljuju novi finansijski stručnjaci rudarsko-geološke i prirodnjačke profilacije.

Aktualna vlada TK proizvod je sedmofebruarskih demonstracija iz 2014. godine, i pažljivo je pod firmom ekspertne, formirana od strane aktuelne većine u Skupštini TK. Pošto se radi o tvorcima čuvenog „političkog“ programa „100 dana vlasti“, pozivamo ih da ovaj ispoljeni javašluk, nerad i neznanje konačno primjene svojim „spasonosnim“ formulama u TK.

Vještački napravljena koalicija SDA, DF, BPS i NS „Radom za Boljitak“, pokušava i dalje od javnosti sakriti privatizacijski kriminal, a nova-stara vlada raspodjeljuje javni novac svojim izbornim sponzorima kroz izmišljene projekte koji se realizuju ovih dana.

Već je potpuno sigurno da sa ovom većinom neće biti napretka u TK, da oni nisu u stanju ispoštovati izborna obećanja, na koja su različitim manipulacijama nasjeli građani TK.

Sve pomenute stranke, već su odstupile od svojih principa i izbornih obećanja, u čemu prednjače SDA i DF, što je sigurno put u dublji sunovrat našeg kantona.

Tražimo da vlast koja ima kontinuitet učini bar jedan korak koji će biti u interesu svih stanovnika TK, a ne samo u interesu pojedinih profitersko-tajkunskih lobija.

Ukoliko ovako nastave, građane TK će u naredne četiri godine zarobiti i isti će plaćati veliku cijenu unutarstranačkih borbi pomenutih političkih subjekata.

KV SBiH TK poziva predstavnike parlamentarne većine u Skupštini TK, a istovremeno i opominje, jer se približava godišnjica sedmofebruarske revolucije, da formiraju Izvršnu vlast. Poslanici S BiH u Skupštini TK će zarad interesa građana TK podržati formiranje te buduće Vlade, koja treba barem malo poboljšati postojeću ekonomsku, socijalnu i političku situaciju Tuzlanskog kantona.

Press služba KV SBiH TK

aktuelno.ba

Komentari

Komentara