Jasmin Imamović je posljednja adresa za probleme obespravljenih radnika i građana

Spread the love
Rental Travel

Nekoliko stotina  građana Tuzlanskog kantona i danas mirnim protestima iskazuju svoje nezadovoljstvo.

Reha Centar

Svake srijede radnici propalih firmi na miran način traže pravo na rad. Danas su se radnicima pridružili članovi raznih udruženja i organizacija. Nakon okupljanja ispred Tužilaštva Tuzlanskog kantona, demonstranti su se uputili pred zgradu Općine Tuzla gdje im se obratio načelnik Općine Tuzla, Jasmin Imamović. Načelnik je pozvao predstavnike na razgovor ali nakon kratke rasprave među demonstrantima i uzvikivanja “ostavke, ostavke” demonstranti su krenuli prema zgradi Skupštine TK.

Još nije poznato šta to konkretno od Jasmina Imamovića, načelnika Tuzle traže demonstranti, osim ostavke za koju također nemaju obrazloženje, ali se definitivno može reći da je Općina Tuzla posljednja adresa za rješavanje nagomilanih problema radnika, a kada su obespravljeni građani u pitanju, nepobitno je, bez namjere da nekoga branimo, Općina Tuzla u cijeloj Federaciji uradila najviše kada su u pitanju dodatna prava socijalno ugroženim kategorijama.

Kada je u pitanju načelnik Imamović treba reći da je na posljednjim legitimnim Lokalnim izborima dobio daleko najveću podršku građana za ovu funkciju.

Održana je 23. sjednica Kolegija Općinskog načelnika Tuzla, a akcenat je stavljen na informaciju o početku realizacije projekta “Jačanje poslovnog okruženja za više malih i srednjih preduzeća u Tuzli i u susjednim općinama”  (BESt 4 SMEs).

M-T – AKTUELNO.BA

Komentari

Komentara