Izgradnjom nove proizvodne hale zaposplenje za novih 90 radnika

Spread the love
Rental Travel

Gospodin Uvak Abdurahman vlasnik UVAK d.o.o., koji je sa svojim objektom u zapadnom dijelu grada svečano proglasio otvorenje “Kelebeka” i početak drugih projekata gdje trenutno radi 130 radnika, danas je predao zahtjev za gradnju proizvodne hale u istoj kompaniji, gdje će od oktobra biti uposleno novih 90 radnika.

Reha Centar

Gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović se zahvalio investitoru i pozdravio brzu realizaciju njegovog poslovnog plana, kojem je cilj da do maja 2017. godine bude ukupno 350 uposlenih.

„Naš plan je da u naredne četiri godine imamo četiri hiljade novih radnih mjesta u Tuzli, od čega od 1. Maja 2016. do 1.maja 2017. godine očekujemo između 1250 i 2000 radnih mjesta“, izjavio je gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović.

Pošto je g-din. Abdurahman Uvak predsjednik Udruženja tursko-bosanskohercegovačkih privrednika, gradonačelnik ga je pozvao da sutra, 16.09.2016. godine, u 14:00h prisustvuje otvorenju spomenika Muhamedu Hevai Uskufiju, autoru bosansko-turskog rječnika, najstarijeg južno – slavenskog rječnika štokavskog narječja u Evropi.

aktuelno.ba

Komentari

Komentara