Izabran Organizacioni odbor za obilježavanje 28. godišnjice genocida nad Bošnjacima Srebrenice

Rental Travel

Na sjednici Inicijativnog odbora za obilježavanje 28.godišnjice genocida nad Bošnjacima “sigurne zone” UN-a Srebrenica koja je održana danas u Memorijalnom centru Potočari izabrano je rukovodstvo Organizacionog odbora. 

Reha Centar

Za predsjednika Organizacionog odbora izabran je Hamdija Fejzić, zamjenik načelnika opštine Srebrenica, a za potpredsjednike Ševket Hafizović predsjednik Upravnog odbora Memorijalnog centra Srebrenica – Potočari, Damir ef. Peštalić glavni imam MIZ Srebrenica i Emir Suljagić direktor Memorijalnog centra Srebrenica – Potočari. Generalni sekretar ostao je Mirsad Bešić, a tehnički sekretar Nermin Alivuković.

– Mi smo danas izabrali rukovodstvo Organizacionog odbora koje će u narednim danima uputiti dopis prema svim institucijama koje učestvuju u radu Organizacionog odbora da imenuju svoje predstavnike u ovo tijelo, te ćemo u roku od petnaest dana sazvati sjednicu Organizacionog odbora na kome ćemo izabrati i predsjednike pododbora kako bi na vrijeme otpočeli sa pripremama za obilježavanje 11 jula godišnjice genocida, rekao je nakon sastanka Hamdija Fejzić predsjednik Organizacionog odbora.

aktuelno.ba

Komentari

Komentara