Irfan Halilagić: SDA TK u izborni proces ulazi sa kvalitetnom izbornom platformom i kadrovima među kojima je mnogo mladih, čestitih i vrijednih osoba, koje će građani TK vjerujem znati prepoznati

Spread the love
Rental Travel

KO SDA Tuzlanskog danas je na press konferenciji predstavio svoje kandidate za Opće/opšte izbore koji zajedno sa kandidatima iz Brčko Distrikta BiH i Posavskog kantona, čine liste Stranke demokratske akcije za državne, federalne i kantonalne skupštine. Na listama se nalazi 76 kandidata od kojih je 43 posto žena i čak 50 posto kandidata koji su mlađi od 40 godina. Više od 90 posto kandidata je sa visokom stručnom spremom.

Reha Centar

Nosilac liste za Skupštinu Tuzlanskog kantona je Irfan Halilagić, premijer Tuzlanskog kantona.

  • Otvaranje kampanje u Živinicama i iskazana podrška građana samo je još jedna potvrda da je SDA i u državi i u Tuzlanskom kantonu najozbiljni politički subjekt. To se u protekle četiri godine vidjelo kroz rad naših zastupnika u skupštinskim klupama i kroz rad dvije Vlade TK. Vlada na čijem je čelu bio Denijal Tulumović je finansijski konsolidirala Tuzlanski kanton i odgovorno se borila sa svim što nedaćama koje nam je donijela pandamija. Aktuelna Vlada TK na čijem čelu se nalazim je dokazala da se na drugačijim postulatima može voditi politika i da se ono što obećamo građanima može dosljedno provesti i da politika može biti mjerljiva i transparentna. KO SDA TK u izborni proces ulazi sa kvalitetnom izbornom platformom i kadrovima među kojima je mnogo mladih, čestitih i vrijednih osoba, koje će građani Tuzlanskog kantona vjerujem znati prepoznati – istakao je Irfan Halilagić.

Plaćeno političko oglašavanje

Komentari

Komentara