Heroji lokalnih zajednica na VII Konferenciji u Tuzli

Spread the love
Rental Travel

Heroji VII po redu Konferenciju aktivnih zajednica pod nazivom „Aktivno građanstvo kao uslov za perspektivnu zajednicu“ održana je danas  u Konferencijskoj sali Dramar centra u Tuzli.

Reha Centar

Konferencija aktivnih zajednica je redovna godišnja aktivnost u okviru Programa za razvoj zajednice Fondacije tuzlanske zajednice. Ovo je jedinstven događaj koji okuplja građane i mlade te predstavnike lokalnih biznisa i vlasti iz pet opdina Tuzlanskog kantona (Kalesija, Lukavac, Tuzla, Srebrenik i Živinice) u kojima Fondacija implementira Program razvoja zajednice.

fondacija tuzlanske zajednice

Konferencija se organizuje u cilju ali i predstavljanja uspješno realiziranih projekata u Tuzli, Živinicama, Lukavcu, Kalesiji i Srebreniku u 2014 godini.

fondacija tuzlanske zajednice

Konferencija „Aktivno građanstvo kao uslov za perspektivnu zajednicu“ je prilika da se prezentuju primjeri pozitivnih promjena, te prezentuje Brošura “Aktivne zajednice – osnaženi mladi; Priče iz zajednice 2013- 2014” koja govori o uspješnim projektima podržanih iz Fonda za aktivne zajednice, Fonda za društvene prostore i Fonda za mlade u periodu od 2013 do 2014.

DSC_0027_7133 DSC_0031_7137

Sve navedeno je realizirano u okviru projekta „Razvoj ugroženih naselja i osnaživanje mladih na području TK“, podržanog od Saveznog Ministarstva za privrednu saradnju i razvoj u partnerstvu sa Freudenberg Fondacijom, The Balkan Trust for Democracy i opdinskim administracijama.

aktuelno.ba

Komentari

Komentara