Hadžimešić: Damir Džumhur ide među 100 najboljih

Menprom

Među teniskim poslenicima koji su na Sarajevskom aerodromu dočekali najboljeg bh. igrača Damira Džumhura bili su i v. d. predsjednik Teniskog saveza BiH Kemal Ademović, direktor TSBiH Senad Hadžimešić, direktor Teniskog kluba “Tenis Pro Sarajevo” Haris Kafedžić, te Damirov menadžer Nedim Vilogorac.

Reha Centar

Predivan osjećaj
Ademović je istakao da je Damirov uspjeh pokazatelj da Bosna i Hercegovina raspolaže sa sjajnim talentima, kojima je potrebno samo dati više podrške.

“Osjećaj koji nosim je predivan. To je osjećaj pozitivne ispunjenosti, kao  i sreće”, rekao je Ademović nekoliko minuta uoči dolaska Damira Džumhura i dodao:
“Damirov uspjeh je dokaz da Bosna i Hercegovina ima sjajne talente i igrače, da raspolaže sa izvanrednim asovima, kojima je potrebno malo da bi svoje potencijale i realizovali i da bi uspjeli. Veliku ulogu u Džumhurovom igračkom stasavanju u kvalitetnog igrača odigrao je i njegov otac Nerfid, kao i kompletna porodica. Velika upornost i nastupi u 12 finala na različitim turnirima, vratili su se na najbolji način”, zaključio je Ademović.
Direktor TSBiH Senad Hadžimešić izrazio je nadu da će Damir Džumhur nastaviti sa odličnim rezultatima u ovoj godini.
“Na samom početku godine Damir je ostvario zavidan napredak na ATP listi. Očekujem da će u ponedjeljak biti plasiran ispod 150 mjesta. Normalno je očekivati da će on nastaviti sakupljati nove bodove tokom godine i na njenom kraju plasirati se među 100 najboljih tenisera. Nije bilo lako ovih dana pratiti Damirove nastupe.

Što se mene tiče, bili su to dani velikih iščekivanja, odnosno, devet dana nespavanja. U trećem kolu našao je na sedmog igrača na ATP listi, Berdycha, protiv kojeg, iako na kraju poražen, nije razočarao. Naprotiv, pokazao je žilav otpor, kao i to da može igrati i protiv tenisera koji pripadaju plejadi 10 najboljih na svijetu”, kazao je Hadžimešić.
Direktor Teniskog kluba “Tenis Pro Sarajevo” Haris Kafedžić rekao je da Damir Džumhur ostvario odličan rezultat na Australian open:
“Ovo je stvarno sjajno, bolje reći, nevjerovatno. Čestitam Damiru, koji je pokazao da je na dobrom putu”.
Dobar u svim segmentima

Nedim Vilogorac, menadžer Damira Džuhura, naglasio je da naš najbolji igrač ima velike potencijale u koje će se moći uvjeriti svi njegovi protivnici sa kojima bude igrao u predstojećem periodu.

“Damir praktično nema slabe tačke, dobar je u svim segmentima igre. Kad ga rival izazove i pošalje na volej, on mu i uzvrati volejem, ako ga pokuša šetati po terenu, on se uglavnom nađe na pravom mjestu i vrati mu tu lopticu. Nakon ovog uspjeha na Australian openu moraćemo mijenjati njegov ranije utvrđeni raspored takmičenja.

Potrebno nam je nekoliko dana da utvrdimo tačno na kojim turnirima će nastupati”, izjavio je uz osmjeh Nedim Vilogorac.

Izvor: oslobodjenje.ba

Komentari

Komentara