Hadžiabdić: Na zabavi zatečeno 16 osoba

Spread the love
Menprom

Glasnogovornik Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS) Mirza Hadžiabdić izjavio je da je policija sinoć u ugostiteljskom objektu na zabavi zatekla 16 osoba kojima će biti izrečene prekršajne sankcije zbog kršenja mjera Federalnog štaba civilne zaštite koje su donesene s ciljem sprječavanja širenja koronavirusa.

Reha Centar

Istakao je da su policijski službenici došli do sazdanja da su još tri osobe prethodno napustile objekt prije dolaska policije te da će također biti kažnjene.

Hadžiabdić je kazao da su na spornoj zabavi prisustvovali osobe inicijala: S. K., M.S., B.M., J.Š., LJ.M., A.A., N.F., Z.B., S.B., H.A., H.V., S.C., H.K., A.K., M.K., A.K., H.B., Š.K. i S.M.A.

Istakao je da je Uprava policije MUP KS opredijeljenja da su svi građani jednaki pred zakonom te da će sve za koje se utvrdi da su bili na zabavi, izreći prekršajne mjere.

Govoreći o ugostiteljskom objektu, Hadžiabdić je kazao da su policijski službenici sačinili posebnu informaciju koja je proslijeđena Kantonalnoj upravi za inspekcijske poslova KS na daljnje postupanje.

Također je naglasio da policija provjerava da li u tom slučaju ima elementa krivičnog djela – ugrožavanja zdravlja ljudi.

aktuelno.ba / Fena

Komentari

Komentara