Grom pogodio i zapalio porodičnu kuću u Gornjoj Tuzli

Jako nevrijeme praćeno vjetrom i grmljavinom koje je danas poslije podne zahvatilo šire područje Tuzle, imalo je za posljedicu da se, najvjerovatnije zbog udara munje zapalilo krovište obiteljske kuće Selimović u Gornjoj Tuzli.

-Prolazio sam sa drugom nakon jake kiše i vidio kako se na kući iz krova pojavio tamni dim. Znam da u toj kući ne žive stanari jer su u Austriji pa mi je to bilo čudno te sam odmah pozvao vatrogasce, pretpostavljajući da je to od groma jer ih je ovdje bilo jako puno danas- kazao nam je jedan od komšija Elvir Topić.

– Zaprimili smo dojavu oko 17 sati i 19 minuta i za samo 11 minuta bili na licu mjesta gdje smo konstatovali požar na vrhu krova kuće, te smo brzom intervencijom ušli preko dijela krova koji još nije zahvatio požar i ugasili vatru koja se širila u tavanu- kazao nam je Jasmin Jahić, šef smjene Profesionalne vatrogasne brigade Tuzla.

U kući nije bilo stanara pa su na svu sreću izbjegnute žrtve, a kako saznajemo radi se o porodičnoj  kući Midhata Selimovića koji se trenutno nalazi na privremenom radu u Austriji.

Požar je u potpunosti lokaliziran u roku od 20 minuta, a na licu mjesta su i pripadnici PS Istok koji rade na obezbjeđenju područja.

Ovi vatrogasci su zaista sposobni ljudi i svaka njima čast kako su brzo reagovali kazao nam je jedan od komšija Selimovića.

R.T.

 

Komentari

Komentara