Gradonačelnik vatrogascima DVD Gornja Tuzla uručio ključeve vatrogasnog vozila

Spread the love
Menprom

Gradonačelnik Tuzle, Jasmin Imamović, uručio je u petak, 27.10., vatrogascima Dobrovoljnog vatrogasnog društva Gornja Tuzla, ključeve vatrogasnog vozila. Rezultat je to dobre saradnje društva s Gradom u cilju podizanja operativne spremnosti i mobilnosti društva.

Reha Centar

“Prošli smo ulicom Zlatnog ljiljana Meldina Hajdarevića, koja je dobro asfaltirana, uz dobro regulirano korito rijeke Jale, pa onda ovdje, pored Zagradačke džamije, koja je sredstvima iz budžeta Grada obnovljenja, kao i Bijela džamija. Govorim o džamijama u Gornjoj Tuzli koje su spomenici. Obići ćemo i gradilište musafirhane i lijepo je organizovano društvo u Gornjoj Tuzli, a posebno Dobrovoljno vatrogasno društvo. Njihova dobra inicijativa i njihova briga o zaštiti od požara, zapravo su plod ovoga što danas imamo. Imaju vozilo koje može da dobaci do petog sprata, jaka je vodena pumpa i ostala oprema. Ovo je vrlo upotrebljivo vozilo, i nama, kada smo imali tako dobar projekat, nije bilo teško da ga podržimo iz budžeta Grada Tuzla, sredstvima u iznosu od oko 18 hiljada maraka”, izjavio je gradonačelnik Imamović.

Članovi Dobrovoljnog vatrogasnog društva Gornja Tuzla zahvalili su Gradu Tuzla na podršci pri nabavci vozila, koje služi za tehničke intervencije, što je veliki napredak za ovo vatrogasno društvo.

Svečanoj primopredaji prisustvovali su i zamjenik predsjednika Skupštine TK, Slađan Ilić i vijećnik Gradskog vijeća Tuzla, Mensur Alić.

aktuelno.ba / Gradska uprava

Komentari

Komentara