Gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović donirao crijep za demobilisanog borca Vahida Bećirbašića iz Moluha

Spread the love
Menprom

Već ranije smo pisali o akciji Organizacija ratnih vojnih invalida, Demobilisanih boraca i Zlatnih Ljiljana Tuzle o izgradnji nove kuće za porodicu Vahida Bećirbašića iz tuzlanskog naselja Moluhe.

Reha Centar

Ova akcija za nepuna tri mjeseca dala je vidljive rezultate, radovi idu bez zastoja, pomoć su pružili brojni saborci i privrednici a kako bi se nastavilo u tom dobrom ozračju pobrinuo se gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović koji je danas lično i svojim prisustvom Vahidu i njegovoj porodici donirao crijep i prateći materijal za krov.

“Humanost, solidarnost i saosjećanje krase Tuzlu i Tuzlake a ova lijepa priča koju su započeli demobilisani borci, ratni vojni invalidi i zlatni ljiljani Tuzle je za svaku pohvalu. Obratili su mi se sa zahtjevom za pomoć oko nabavke crijepa, kubura i pratećeg materijala za krov porodice Bećirbašić a lijepe i pozitivne priče se ne odbijaju i jako sam sretan što sam danas ovdje, što sam dobio priliku pomoći i što sam dio ove lijepe priče”- kazao je gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović.

Podsjećanja radi, Vahid Bećirbašić je demobilisani borac Armije Republike Bosne i Hercegovine, koji je kao pripadnik Armije RBiH zarobljen od strane agresorske vojske te je više mjeseci proveo u logoru a kada je izašao iz logora vratio se ponovo u redove Armije RBiH kako bi nastavio braniti svoju domovinu.

“Još ne mogu da vjerujem da sve ide ovako brzo oko izgradnje moje nove kuće, puno mi je ljudi pomoglo a danas mi je u goste došao i gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović koji mi je donirao crijep, kubure i ostali materijal da se završi krov, hvala mu do neba” -kazao je sa suzama u očima Vahid Bećirbašić.

Iz organizacija koje vode ovu akciju su kazali kako će se već u subotu i nedjelju, ako to vrijeme dozvoli, izvoditi radovi na pokrivanju kuće.

“Hvala Gradskoj upravi Grada Tuzle na čelu sa gradonačelnikom Jasminom Imamovićem koji nas pomažu godinama u ovim našim akcijama, nastavljamo dalje, čeka nas još nekoliko kuća za adaptaciju do kraja ove godine” – kazao je kratko Nermin Marevac, predsjednik ORVI 92-95 Grada Tuzle.

Današnjem obilasku kuće Vahida Bećirbašića prisustvovala je i pomoćnica gradonačelnika za boračko-invalidsku zaštitu Admira Atić- Tupković koja je kazala da su ove tri organizacije primjer drugima kako se brine o svom članstvu.

“Novac koji gradska uprava izdvaja za rad boračkih organizacija Grada Tuzle u kontinuitetu svake godine je dokaz da radimo ispravne stvari jer ove boračke organizacije na svaku marku koju im damo za njihov rad nađu bar još tri da nas sve obvesele lijepim pričama poput ove a to su vrijednosti koje trebamo čuvati”- kazala je danas Admira Atić – Tupković, šefica Službe za boračko – invalidsku zaštitu Grada Tuzle.

Iz ratnih vojnih invalida, demobilisanih boraca i zlatnih ljiljana pozivaju i druge zvaničnike i privrednike da se uključe u ovu humanu misiju i doniraju sredstva u novcu ili materijalu da se ova lijepa priča iz tuzlanskog naselja Moluhe uspješno završi.

R.T.

Komentari

Komentara