Gradonačelnik Lugavić: Budimo posvećeni očuvanju prirode

Spread the love
Rental Travel

Dan planete Zemlje, 22. april, pruža nam priliku da se zajedno osvrnemo na važnost očuvanja prirode i podizanja svijesti o potrebama naše planete, a Grad Tuzla ponosi se prirodnim ljepotama i bogatstvom šumskih područja. U ime Grada, želim izraziti našu posvećenost očuvanju prirodnih resursa i brigu o okolini. Nastojimo osigurati zdravije okruženje za sve građane, kao i za buduće generacije, kroz organizaciju i učestvovanje u akcijama sadnje novih sadnica, pošumljavanja i poribljavanja. Danas je Grad Tuzla dao doprinos obilježavanju 22. aprila, sadnjom ukrasnih grmova u Centralnom parku u pojasu koji se graniči sa sjevernom saobraćajnicom, stvarajući zaštitni zeleni pojas. Nastavit ćemo s ozelenjavanjem pojasa ove saobraćajnice, kao i drugih područja grada, i u narednom periodu.

Reha Centar

Zato na ovaj Dan planete Zemlje pozivamo sve građanke i građane Tuzle da nam se pridruže u našim nastojanjima da očuvamo okoliš koji nas okružuje. Bez obzira da li je to učestvovanje u akcijama sadnje, recikliranja ili jednostavno čuvanja svog okoliša, jer svaki vaš doprinos je dragocjen. Također, želimo podsjetiti građane da budu oprezni prilikom boravka u prirodi i da vode računa o mogućim uzrocima požara, da ne ostavljaju neugašene opuške, vatru i sl. Preventivno djelovanje je važno kako u sprečavanju požara tako i drugih sličnih potencijalno opasnih situacija.

Neka današnji dan bude podsjetnik na važnost očuvanja naše planete Zemlje te poticaj da nastavimo čuvati i njegovati prirodu koja nas okružuje. Iskoristimo ovu priliku i razmislimo o posljedicama našeg djelovanja te što možemo učiniti kako bismo ih ublažili ili spriječili.

Gradonačelnik Tuzle

Dr.sc. Zijad Lugavić

Komentari

Komentara