Gradonačelnik Jasmin Imamović uručio reprint zbirke pjesama unuku Silvija Strahimira Kranjčevića

Menprom

Danas je u zgradi Gradske uprave Tuzle, upriličen prijem za prof. emeritus dr. sc. Silvija Vuletića, iz Zagreba, unuka Silvija Strahimira Kranjčevića.

Reha Centar

Gradonačelnik Jasmin Imamović ovom prilikom, uručio je reprint zbirke pjesama ¨Trzaji¨, Silvija Strahimira Kranjčevića, čije je prvo izdanje štampano 1902. godine u Tuzli.

U Tuzli, »tiskom i nakladom N. Pissenbergera i J. Schnürmachera, komanditnog društva, izašla je – nastojanjem I. Ostojića, – treća Kranjčevićeva zbirka pjesama, “Trzaji”, ujedno i posljednja za života.

GRAD TUZLA

Grad Tuzla i JU Narodna i Univerzitetska biblioteka Derviš Sušić, u Tuzli, objavili su reprint izdanja iz 1902. godine, u februaru ove godine, u povodu 150. godišnjice od rođenja velikog pjesnika.

Prof. dr. Vuletić ovaj trenutak doživio je veoma emotivno, te izrazio riječi zahvalnosti za očuvanje sjećanja na lik i djelo njegovog djeda.

GRAD TUZLA

Inače, ovaj uvaženi profesor i zdravstveni radnik nastavu održava na postdiplomskom studiju Medicinskog fakulteta i postdiplomskom studiju Prirodoslovno-matematičkog fakulteta u Zagrebu.

aktuelno.ba

Komentari

Komentara