Gradonačelnik Jasmin Imamović primio delegaciju ARK Rekreativci Tuzla

Spread the love
Rental Travel

Gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović sa saradnicima, u srijedu 19.7., u Gradskoj upravi, upriličio je prijem za delegaciju ARK Rekreativci Tuzla, u povodu uspješno održanog 1. tuzlanskog noćnog polumaratona.

Reha Centar

„Čestitao sam organizatorima 1. tuzlanskog noćnog polumaratona, jer se ovo pokazalo kao zaista veliki sportski događaj. Imali smo preko 600 učesnika, posjetioce iz različitih država regiona i Evrope, kao i dosta građana koje je zanimala ta manifestacija. Iste večeri održan je i završni koncert festivala Kaleidoskop, tako da je grad živio i bio budan do dva sata iza ponoći. Bila je to jedna predivna noć i za nas građane Tuzle, ali i za naše goste, za turiste koji su u Tuzli. Grad Tuzla je dao podršku ovom događaju, ali ja sam zaista pozitivno iznenađen uspjehom ove važne sportske manifestacije i obećao sam, koliku god smo dali podršku ove godine, da ćemo iduće godine dati veću podršku“, izjavio je gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović.

Članovi organizacionog odbora 1. tuzlanskog noćnog polumaratona zahvalili su gradskoj administraciji na podršci prilikom organizacije trke i upoznali gradonačelnika sa utiscima i iskustvima koje su učesnici stekli prilikom posjete gradu.

„Sumiramo utiske nakon održane trke. Još uvijek nismo na pravi način svjesni svega dobrog, što se desilo tu noć. Čitajući razne komentare učesnika iz okruženja, vidimo da je to ipak bio jedan veoma uspješan projekat, koji je završio bez bilo kakvih incidenata.

Zahvaljujemo se građanima na razumijevanju koje su imali zbog blokade saobraćaja. Gradonačelniku i Gradskoj upravi ukratko smo sumirali sve od početka organizacije do okončanja našeg prvog polumaratona. Istakli smo ono šta očekujemo u budućnosti od strane Gradske uprave, a to je podrška u organizaciji ovakve jedne manifestacije.

Bez podrške Grada i građana mi ne bismo mogli organizirati nešto slično, zato što je veliki dio grada bio blokiran. Još mjesec dana ćemo sumirati utiske o prvom noćnom polumaratonu, a onda krećemo u pripremu i organizaciju za iduću godinu“, izjavio je predsjednik ARK Rekreativci Tuzla i član organizacionog odbora 1. tuzlanskog noćnog polumaratona Suad Suljić.

 

Na današnjem sastanku dogovorene su aktivnosti koje je potrebno izvršiti, kako bi naredna trka bila mnogo uspješnija i kvalitetnija, sa većim broje učesnika i posjetilaca.

aktuelno.ba

 

Komentari

Komentara