Gradonačelnik Imamović sa članovima Grupe za čist zrak

Rental Travel

Na jučerašnjem sastanku, održanom u zgradi Gradske uprave, gradonačelnik Tuzle, Jasmin Imamović, razgovarao je sa članovima „Grupe za čist zrak“, koju čine predstavnici različitih formalnih i neformalnih grupa građana i akademske zajednice.

Reha Centar

Učesnici sastanka su međusobno razmijenili informacije o mogućnostima rješavanja problema zagađenja zraka u Tuzli. Istaknuta je i spremnost Grada Tuzla da zajedno sa „JP Centralno grijanje d.d. Tuzla“, nastavi širenje mreže Sistema daljinskog grijanja i na taj način doprinese gašenju velikog broja dimnjaka u Tuzli.

Dogovoren je nastavak saradnje i naredni sastanak, na kome će se razgovarati i o drugim konkretnim aktivnostima, a koje trebaju doprinijeti bržem rješavanju problema prekomjernog aero zagađenja.

Nakon velikih zagađenja zraka u prethodnom periodu, u Tuzlanskom kantonu, a posebno u Tuzli i Lukavcu, formirana je “Grupa za čist zrak”, čiji aktivisti koordinirano rade na iznalaženju mogućnosti za aktivnije djelovanje nadležnih institucija i građana. Gradonačelnik Imamović je podržao rad ove grupe, konstatujući da svi zajedno trebamo raditi na podizanju stanja ekološke svijesti, kao i na kreiranju odgovarajućih zakona, u skladu sa evropskim i svjetskim standardima zaštite okoliša.

aktuelno.ba

Komentari

Komentara