Gradonačelnik Imamović primio Mirzu Karača osvajača bronzane medalje na europskom prvenstvu u brazilskoj jiu jitsu

Spread the love
Rental Travel

Gradonačelnik Tuzle, Jasmin Imamović, primio je danas tuzlanskog sportistu Mirzu Karača, koji se do sada, na europskoj sceni takmičio u više borilačkih disciplina, poput K1, Low kick i MMA, te BJJ (brazilska jiu jitsta), gdje je u roku od šest mjeseci ostvario najbolji rezultat, 4. mjesto na svjetskoj rang listi. Ovaj tuzlanski sportista, tokom dosadašnje karijere, učestvovao je na raznim internacionalnim turnirima, te osvojio niz zlatnih i srebrnih medalja, kao i bronzanu medalju na Europskom prvenstvu u Lisabonu 2016. godine, kategorija do 100,5kg.

Reha Centar

Tokom današnjeg susreta, Mirza Karač, predstavio je gradonačelniku Imamoviću dosadašnja postignuća i brojna osvojena priznanja kao što su: 2012. godine zlato, BJJ (brazilska jiu jitsta) Kup Srbije u Beogradu, 2013. godine zlato, otvoreno prvenstvo Srbije, 2013. godine srebro, International Brazilian Jiu Jitsu Federation turnir u Minhenu, 2014. bronza – treće mjesto European Jiu Jitsu 2014., 2014. godine duplo-apsolutno zlato, International Brazilian Jiu Jitsu Federation turnir u Minhenu, 2014. godine zlatna medalja u Kopenhagenu, 2014. godine zlatna medalja i treće mjesto u apsolutnoj kategoriji u Cirihu, 2016. godine bronza-treće mjesto, Evropsko prvenstvo u Lisabonu, IBJJF Open Championship.

MIRZA KARAČ

„Želim se zahvaliti Gradu Tuzla i gradonačelniku Imamoviću, za priliku, da svoje uspjehe podijelim sa drugima. Za mene su nauspješnije godine bile 2013. i 2014. godina, u kojoj sam, za svega šest mjeseci takmičenja na internacionalnoj sceni, na svjetskoj rang ljestvici bio 4., u kategoriji do 100 kg. Ispred mene su se nalazili jedan Brazilac i dva Amerikanca, a od Europljana sam bio prvi na rang listi. Žao mi je što tih godina nisam mogao biti prijavljen za sportistu godine TK. BiH ima veoma kvalitetne nasljednike u ovom sportu, a jedan od njih je rođen 2000. godine, koji može postići i mnogo bolje rezultate od mene. Moji rezultati, na nekim od najvećih svjetskih turnira, stavili su Tuzlu na internacionalnu mapu ovog sporta, koji je u ekspanziji u cijelom svijetu“ – rekao je Mirza Karač tokom današnjeg prijema.

Gradonačelnik Imamović čestitao je Mirzi na do sada ostvarenim rezultatima, te poželio uspjeh na predstojećim takmičenjima, pozivajući mlade da se u što većem broju bave sportom.

„Tuzla je dobila još jednog sportistu, koji u zadnje vrijeme bilježi zapažene rezultate na međunarodnoj sceni, u rijetkom sportu, a to je brazilska jiu jitsta. Ovo je jako važno za grad, jer mi imamo ono što nema niko. Moje ambicije su da, u što više oblasti života i rada Tuzla bude najbolji grad u BiH. Zahvaljujući uspjesima i trudu jednog mladog čovjeka, Mirze Karača, rođenog 1991. godine, mi smo glavni grad brazilske jiu jitse u BiH.

Osvajao je zlatne, srebrne, bronzane medalje na internacionalnim takmičenjima i to je jedna prilika, koju mi nećemo propustiti. Uz to što je uspješan sportista, Mirza je na ovaj način i promotor Tuzle, jer je sve medalje donio u svoju rodni grad. Prilika je za razvoj jednog, sve popularnijeg sporta u Europi i smatram da je dobro da se što više mladih ljudi bavi sportom. Borilačkim sportovima treba da se bave na sportskim borilištima, a ne na ulici. Sjetimo se ranijih događaja, kada su se ljudi, obučeni borilačkim vještinama, pokazali veoma plemenitim, humanim, nesebičnim, zaslužnim i sposobnim u odbrani Tuzle i BiH“ – izjavio je Jasmin Imamović, gradonačelnik Tuzle.

aktuelno.ba

Komentari

Komentara