Gradonačelnik Imamović poručio: “2016. godina će biti period komunalne gradnje u Tuzli”

Rental Travel

Gostujući  u specijalnom izdanju programa RTV Slon iz Tuzle, koji se realizuje u povodu obilježavanja jubileja ove medijske kuće, tj dvadeset godina od početka emitovanja radijskog programa i deset godina od početka emitovanja televizijskog programa, gradonačelnik Tuzle, Jasmin Imamović je izjavio:

Reha Centar

„Protekle dvije godine, 2014. i 2015. su period u kojem smo pretrpjeli ogromne štete, koje su nam uzele previše vremena i novca, te se pristupilo odluci o kreditnom zaduženju Grada Tuzla. Zbog toga će predstojeća 2016. godina, biti period komunalne gradnje u Tuzli. Ukupno će za ove namjene biti utrošeno oko 15 miliona KM, što bi grad Tuzlu trebalo pretvoriti u veliko gradilište. Od objekata komunalne infrastrukture svakako se izdvaja i izgradnja istočne tribine stadiona Tušanj“.

U kontekstu izgradnje komunalnih objekata gradonačelnik Imamović je napomenuo da predstoji i izgradnja Gradskog groblja, jer je Grad Tuzla postao vlasnik lokacije predviđene za groblje, te da nas čeka niz važnih komunalnih projekata na teritoriji svih tuzlanskih mjesnih zajednica kao i nekoliko važnih projekata u cilju povećanja broja zaposlenih u Tuzli.

aktuelno.ba

Komentari

Komentara