Gradonačelnik Imamović: Novac za rentu od objekta Bingo City centar Tuzla ulažemo u komunalnu infrastrukturu grada

Rental Travel

U pratnji saradnika i predstavnika kompanije Bingo, gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović danas je posjetio gradilište objekta „Bingo City centar Tuzla“. Radi se o najvećem objektu tuzlanske proizvodno-trgovinske kompanije u Bosni i Hercegovini, površine 38.498,63 m2., čija izgradnja ima višestruki značaj za Tuzlu.

Reha Centar

„Iza nas je vrijeme podcjenjivanja bosanskohercegovačke snage i pameti. Smatram da su dobrodošle sve direktne strane investicije i dobro je da se grade ovakvi objekti, svaki kapital kao investicija je dobrodošao, ali ovo je naša, domaća investicija, koja dolazi od kompanije koja ima snagu integrisati BiH. Ovo je odlična vijest i prilika za naš grad, jer od novca kojeg smo dobili na ime rente od komapnije Bingo, mi smo već raspisali tendere za 25 putnih pravaca i niz komunalnih projekata u Tuzli.

Otvorena su nova radna mjesta, jer mnogo srednjih i malih preduzeća rade na izgradnji objekta. Kompanija Bingo razvija i trgovinu i proizvodnju, tako da će biti još radnih mjesta kada objekat bude otvoren. Građanima će na raspolaganju biti Hipermarket Bingo površine 6000m2, Cinestar kino (sa 5 kino dvorana), te trgovine najboljih svjetskih i europskih brandova koje će privući i posjetioce iz drugih gradova“- izjavio je gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović tokom današnjeg obilaska gradilišta „Bingo City centar Tuzla“.

Ljubiša Tešić, glavni nadzorni organ gradilišta, gradonačelnika Imamovića i prisutne novinare upoznao je sa konstrukcijskim radovima i planiranim sadržajima unutar objekta.

„Konstruktivno objekat će činiti 3 lamele (etaže), koji će imati suteren, prizemlje i sprat. Pored objekata koje je naveo gradonačelnik, planirani su prostori namijenjeni za trgovinu, kulturu i zabavu, Restoran Bingo sa igraonicom i ljetnom baštom, Kuglana Bingo Bowling (Brunswick) sa 10 staza, izložbeni prostor. U suterenu objekta je planiran parking prostor namijenjen kupcima i posjetiocima“ – izjavio je na kraju prezentacije rukovodilac gradilišta Ljubiša Tešić.

Objekat je postavljen tako da se pruža u pravcu istok- zapad. Planirano je da sa zapadne strane bude ulaz za kupce, koji će moći ući u podzemne i suterenske garaže. Na istočnoj strani će biti ulaz za vozila koja će vršiti snabdijevanje objekata. Planirani rok za završetak radova je septembar 2016. godine.

 

U prilogu se nalaze fotografije i video prezentacija projekta.

Video sadržaj

 

Galerija fotografija

 

Komentari

Komentara