Grad Tuzla i ove godine obezbijedio novogodišnje paketiće za djecu

Spread the love
Menprom

Nastavljajući tradiciju dužu od dvadeset godina, koju je započeo prethodni gradonačelnik Jasmin Imamović, Grad Tuzla je i ove godine obezbijedio 2000 novogodišnjih dječijih paketića za djecu u ustanovama, organizacijama i udruženjima koja okupljaju i u kojima borave djeca kojoj je potrebna posebna pažnja.

Reha Centar

Tim povodom, vršilac dužnosti gradonačelnika Tuzle, dr.sc. Zijad Lugavić, sa saradnicima, posjetio je u ponedjeljak, 26.12.2022., JU Centar za obrazovanje i vaspitanje i rehabilitaciju slušanja i govora, Zavod za odgoj i obrazovanje osoba sa smetnjama u psihičkom i tjelesnom razvoju, Centar za djecu sa višestrukim smetnjama “Koraci nade”, Dom za djecu bez roditeljskog staranja Tuzla i Kliniku za dječije bolesti u Tuzli i podijelio im paketiće. Radujući se praznicima, djeca, njihovi vaspitači i nastavnici pripremili su prigodan zabavni program kojim su dočekali goste.

Vršilac dužnosti gradonačelnika, Zijad Lugavić se zahvalio djeci, njihovim roditeljima, vaspitačima i nastavnicima na srdačnom dočeku, te istakao: „Veoma mi je drago što smo nastavili tradiciju dugu 22 godine i što smo obezbijedili poklone za djecu kojoj je naša pažnja najpotrebnija. Obezbijedili smo 2.000 novogodišnjih paketića za 27 ustanova, organizacija i udruženja. To pokazuje da je Grad Tuzla, Grad socijalne osjetljivosti i partner svima onima kojima je naša pomoć najpotrebnija. Drago mi je što sam i ja dio ove tradicije i dio ovog kontinuiteta. Siguran sam da ćemo u narednom periodu nastaviti u još većem obimu, obzirom da ova djeca zaslužuju pažnju svih institucija, ne samo na nivou lokalne samouprave, nego i Kantona, Federacije i Države.

Vjerujte, srce mi je veliko kao ova zgrada. Djeca su nam svojim gostoprimstvom pokazala koliko imaju ljubavi i koliko ljubavi žele prenijeti na sve nas. To je nešto što nikada ne smijemo zaboraviti“, dodao je Lugavić.

aktuelno.ba

Komentari

Komentara