Gornja Tuzla bogatija za 25 učača Kur'ana

Rental Travel

Medžlis Islamske zajednice Gornja Tuzla je tokom mjeseca Ramazana upriličio niz zanimljivih sadržaja za vjernike i džematlije koji se odvijaju u nekoliko džamija, edukativnih predavanja, mukabela, pri čemu svakako treba izdvojiti jedan događaj vrijedan pomena.

Reha Centar

Naime, u organizaciji Medžlisa Islamske zajednice Gornja Tuzla još krajem 2012. i početkom 2013. godine započelo se sa aktivnostima učenja arapskog pisma za odrasle, u ovom slučaju za žene koje su imale volju ili obnoviti znanje ili naučiti arapsko pismo.

GORNJA TUZLA GORNJA TUZLA GORNJA TUZLA

Svake srijede i subote, nakon akšam-namaza pa sve do jacije, sa 25 polaznica ove škole više od dvije godine marljivo su radili Glavni imam MIZ G.Tuzla Salih ef. Jusić te uvijek aktivna i marljiva, svršenica Behram- begove medrese Tuzla Bedrija Hadžimehmedović.

SALIH EF JUSIĆ DSC_0146_9299

Nakon uspješno završenog ciklusa opšteg znanja arapskog pisma, ove godine 25 Gornjotuzlanki, inače nešto starije dobi, danas neometano uči  Kur’an, čije znanje je rezultiralo sa dvije do sada proučene hatma dove.

Ovom prilikom upriličen je i zajednički iftar za sve polaznice na kojima se bez neke velike euforije i dalje učilo i radilo.

GORNJA TUZLA GORNJA TUZLA GORNJA TUZLA GORNJA TUZLA GORNJA TUZLA

Glavni imamm Medžlisa islamske zajednice Gornja Tuzla Salih ef. Jusić ovom prilkom uručio je i skroman poklon i uputio riječi zahvalnsosti Bedriji Hadžimehmedović koja je dala poseban doprinos tokom cijelog procesa obuke.

GORNJA TUZLA

Salih ef Jusić je na ovoj skromnoj svečanosti tek kratko izjavio da je počašćen od Allaha uzvišenog što je imao prilku podučavati istini, pismu i jeziku na kojem je Kur'an časni i objavljen i da vjeruje kako će naše majke i sestre svoje znanje prenositi i drugima.

GORNJA TUZLA GORNJA TUZLA GORNJA TUZLA

Još jednom je također pozvao sve zainteresovane džematlije i ostale koji nešto rjeđe posjećuju Allahove kuće, a koji žele učiti arapsko pismo da je Medžlis islamske zajednice Gornja Tuzla sa svim svojim imamima koji iskazju svoju spremnost uvijek dostupan i spreman ponovo pokrenuti školu arapskog pisma za sve one koji to žele.

aktuelno.ba

Komentari

Komentara