Godišnji odmor provodite kod kuće?

Spread the love
Menprom

Godišnji odmor predstavlja trenutke potpunog opuštanja i slobode. Radimo što želimo, kada želimo, ne moramo nigdje biti u određenom trenutku… Ukoliko ste ovog ljeta umjesto mora odabrali boravak u vlastitom domu, donosimo savjete kako svoj zasluženi odmor iskoristiti za sebe i na koje si načine ugoditi.

Reha Centar

Na odmoru smo uglavnom slobodni spontano živjeti u trenutku, imamo vremena za odmor i regeneraciju, možemo se lakše uskladiti sa sobom i raditi ono što nam istinski odgovara.

Ako ste ovo ljeto odlučili provesti doma, s obzirom na to da živimo u vremenu kada nije moguće potpuno se isključiti iz poslovnih zbivanja, nužan je fleksibilniji pristup organizaciji našeg slobodnog vremena. Kako odmor kod kuće učiniti opuštajućim savjetuju Dragana Markanović, prof.psih. i Branka Bagarić, mag.psih iz Hrvatsko udruženje za bihevioralno-kognitivne terapije (HUBIKOT).

Savjeti za one koji ostaju kod kuće

 1. Odlučite kada točno vaš odmor počinje, a kada završava.
 2. Ponašajte se kao turist u svom mjestu – obiđite mjesta na kojima niste bili ili koja rijetko posjećujete (muzeji, parkovi, kafići, obližnji nacionalni park, zoološki vrt, kazalište, kino, knjižnica, crkva, događanja, bazen…).
 3. Na jedan dan unajmite spremačicu da vam spremi stan – jeftinije je od putovanja, a osjećat ćete se kao u hotelu.
 4. Izvedite se u restoran.
 5. Uvedite dan bez računala i mobitela.
 6. Isključite internet – na odmoru ga možda ne biste imali ili bi signal bio loš.
 7. Otiđite na piknik u park, pripremite sendviče, piće i igru ili dobru knjigu.
 8. Kampirajte u svom dvorištu.
 9. Napišite hrpu zabavnih i ugodnih aktivnosti na papiriće i ubacite ih teglicu – svaki dan izvucite jednu ili dvije i radite ih.
 10. Organizirajte natjecanje u društvenim igrama s obitelji ili prijateljima.
 11. Isključite sve ekrane i pripremite grickalice i piće.
 12. Budite domaćin vlastitog filmskog festivala – odaberite temu, svaki član obitelji ili prijatelj neka odabere jedan film, pripremite pitanja za raspravu i uživajte par dana.
ordinacija hr

Komentari

Komentara