FINconsult održao četvrti ovogodišnji seminar KPE računovođa i revizora u Tuzli, te obilježio 13 godina uspješnog rada

Spread the love
Menprom

FINconsult je danas 11.10.2017. godini u Tuzli u amfiteatru Visoke škole za finansije i računovodstvo FINra održao 4. ovogodišnji  ciklus seminara u okviru kontinuirane edukacije finansijsko-računovodstvene profesije u BiH, na temu:

Reha Centar

PRIJEDLOG NOVOG ZAKONA O RAČUNOVODSTVU I REVIZIJI, AKTUELNOSTI INSPEKCIJSKOG NADZORA U OBLASTI DIREKTNIH POREZA, AKTUELNE IZMJENE I PRIMJENA PROPISA I MRS/MSFI

Na seminaru su prezentirane aktuelne teme vezane za prijedlog novog Zakona o računovodstvu i reviziji, aktuelnosti inspekcijskog nadzora u oblasti direktnih poreza, primjenu novih i izmjenjenih propisa i MRS/MSFI-kroz primjere.

Posebna tema ovog seminara se odnosi na na Inpekcijski nadzor u primjeni propisa iz oblasti direktnih poreza, koju su prezentirati predstavnici Porezne uprave FBiH. Ovo je bila prilika da se u direktnim kontaktima sa inspektorima pojasne nedoumice i nejasnoće, te otklone dileme u primjeni relevantnih zakona od značaja za rad finansijsko-računovodstvene profesije.

Pripremljen je sadržajan seminarski Priručnik sa dosta praktičnih primjera, kao i prezentacije kompetentnih predavača, a sve u cilju da ovaj seminar bude od što veće koristi za učesnike seminara.

Veliki broj računovođa, revizora, direktora i vlasnika firmi je uzelo učešće na današnjem seminaru, čime je potvrđen kvalitet i korisnost seminara koje realizira FINconsult.

U pauzi seminara od 12-13 sati FINconsult je obilježio 13 godina uspješnog rada prigodnom zakuskom, te upriličio promociju 70. jubilarnog izdanja međunarodno indeksiranog naučno-stručnog časopisa Poslovni konsultant na koji je pretplaćeno nekoliko stotina preduzeća i institucija u BiH i regiji.

Za 13. godina uspješnog rada FINcosnult ima više od 4.000 educiranih osoba, osoba koje dolaze na seminare KPE i certificiranih osoba koje su stekle zvanje u finansijsko računovodstvenim profesijama.

FINconsult pored Tuzle nastavlja sa seminarima u okviru kontinuirane edukacije finansijsko-računovodstvene profesije u BiH u još 5 bosansko-hercegovačkih gradova:

  • Gračanica 12.10.2017. – Zgrade općine Gračanica
  • Sarajevo 13.10.2017. – hotel Grand,
  • Jelah-Tešanj 16.10.2017. – hotel AA Jelah,
  • Gradačac 17.10.2017. – Skenderija,
  • Brčko 18.10.2017. – hotel Jelena.

Više o seminarima i narednim edukacijama edukativno-konsultanske kuće FINconsult možete pogledati na www.finconsult.ba

aktuelno.ba

Komentari

Komentara