Filmom Hiljadarka u srijedu počinje 4. TFF

Menprom

–  Četvrti Tuzla Film Festivala – južnoslavenskog filma održat će se od 16. do 20. septembra 2015. godine i to na dvije lokacije: u Bosanskom kulturnom centru i kinu Kaleidoskop Tuzla.
Svečano otvaranje festivala planirano je za srijedu 16. septembra sa početkom u 19:30 u BKC-u, a otvori će ga film „Hiljadarka“ reditelja Nenada Đurića – istaknuo je na danas održanoj press konferenciji Boris Balta, direktor TFF-a, te dodao:

Reha Centar

TUZLA FILM FESTIVAL

– Festival smo uspjeli da i organizujemo i da održimo profesionalni nivo. Program je bogatiji za 99 filmova u 6 različitih kategorija. Publika će imati priliku da pogleda filmska ostavrenja sa festivala kao što je Caness, Berlin i Sarajevo…Od srijede od nedjelje u Bosanskom kulturnom centru biće prikazano 6 filmskih ostvarenja kao što su „Hiljadarka“, „Naša svakodnevna priča“, „Ničije dijete“, „Moj zanat“ – film o Arsenu Dediću, „Bićemo prvaci sveta“ i „Gorčilo – Jesi li to došao da me vidiš“. Također, održaće se radionice koje će voditi Nikola Kojo na temu filmske produkcije i Mrako Jocić na temu distribucija filmova na Balkanu. Svako večer nakon održane projekcije filma, bit će organizovan i after party na određenim lokacijama – objasnio je Boris Balta.

TUZLA FILM FESTIVAL

Prema riječima selektora filmova prof. dr. Srđana Vukadinovića, TFF stiče sve značajniji ugled u javnosti kada su u pitanju kinematografija i filmsko pokazanje. Vukadinović ističe posebno kategoriju animinarnog filma koju nema ni jedan festival u regionu.

– Bez obzira na ekonomsko stanje u državi, TFF je uspio  da napravi nešto što ostaje, što se prepoznaje i o čemu se priča, rekao je Vukadinović.

TUZLA FILM FESTIVAL

Umjetnički rukovodilac Bosanskog kulturnog centra Mirela Ibrahimović Mehanović zahvalila se Balti na četvorogodišnjoj saradnji te pozvala sve da dođu i pogledaju filmska ostvarenja.

Kao uvertira u 4. Tuzla Film Festival danas u BKC-u organizovane i prve projekcije za škole.

 

Program festivala može se pogledati na www.tff.ba

 

Tuzla, 14. septembar 2015. godine

 

 

Komentari

Komentara