Fakultet za tjelesni odgoj i sport u Tuzli domaćin licenciranja stonoteniskih trenera iz cijele BiH

Proteklog vikenda Stonoteniski savez Bosne i Hercegovine je u saradnji s Fakultetom za tjelesni odgoj i sport  Univerziteta u Tuzli organizirao 23, licenciranje stonoteniskih trenera iz cijele Bosne i Herecegovine.

Prisutnima se obratio i poželio dobrodošlicu dr.sc. Alen Kapidžić, van.prof. dekan Fakulteta za tjelesni odgoj i sport. Trenerima je  izložio plan i program rada fakulteta, nove studijske odsjeke i nove tehnologije dijagnostičkog centra koje će u budućnosti biti na raspolaganju svim sportistima, sportskim klubovima i savezima.

Fakultet za tjelesni odgoj i sport

Učešće je uzelo preko 50 trenera koji su imali priliku da slušaju predavanja koja su  su bila podjeljena u dva dijela, teoretski i praktični dio. Teoretski dio izlagali  su dr.sc. Branimir Mikić, red.prof. s temom Kinezimetrija u stonom tenisu i Igor Mihailović, selektor ženske sonoteniske reprezentacije sa temom Stilovi i koncepcije stonoteniske igre. Agencija za Antidoping Bosne i Hercegovine takođe je uzela učešća gdje je Sead Mulić – viši stručni saradnik, upoznao učesnike o važnosti upoznavanja sportista o upotrebi nedozvoljenih sredstava i posljedica koje mogu nastati.

Fakultet za tjelesni odgoj i sport

Praktični dio predavanja prezentirali su selektori Amela Hadžiahmetović, Goran Rajčić I Goran Unčanin sa temama rada s malađim uzrasnim kategorijama i manibools trening. Posljednju praktičnu prezentaciju napravili su mladi profesori i asistenti Fakulteta za tjelesni odgoj i sport u Tuzli dr.sc. Tarik Huremović, docent, mr.sc.Fuad Babajić, viši asistent i mr.sc. Edin Užičanin, viši asistent. Kroz svoj prikaz prentirali su nove tehnologije dijagnostičkog centra pri fakultetu. Na karaju seminara polaznicima su podjeljene akreditacije i certifikati. Organizator licenciranja bio je mr.sc. Vladimir Ivanek, prof.-selektor muške stonoteniske seniorske reprezentacije.

Fakultet za tjelesni odgoj i sport

FAKULTET ZA TJELESNI ODGOJ I SPORT

aktuelno.ba

Komentari

Komentara