Evo kako da na prirodan način izliječite masnu jetru

Spread the love
Menprom

Ukoliko imate ovaj problem, nikako ga ne bi trebali ignorisati. Vrlo je važno liječenje masne jetre čim je uspostavljena dijagnoza.

Reha Centar

To je zbog toga što slojevi masnoće u jetri rastu s vremenom i tada mogu izazvati ozbiljne smetnje. U nastavku pogledajte neke domaće lijekove koji vam mogu pomoći kod ovog problema.

 

1. Ne jedite masnu hranu.

Ulje sadrži masti i to čini stvari još gorim za osobu koja pati od masne jetre. A osim toga, sposobnost jetre da luči sokove za varenje uveliko je smanjena. Dakle, masna hrana će samo izazvati probavne smetnje i mučninu.

 

2. Brzo hodanje.

Trebate vježbati kako bi stimulisali vaše unutrašnje organe da ostanu zdravi i da pravilno funkcionišu. Hodanje pomaže da jetra ostane zdrava i da izlučuje enzime za varenje.

 

3. Joga.

Neke joga poze pomažu da poboljšate cirkulaciju krvi u stomaku i na taj način stimulišu jetru. Jedan od najboljih načina za liječenje masne jetre je da isprobate neke joga poze.

 

4. Zeleno lisnato povrće.

Prvo, zeleno povrće nema masti. Drugo, ono sadrži puno antioksidansa koji pomažu da izbacite toksine iz jetre.

 

5. Prestanite jesti kisele namirnice.

Kisele namirnice poput kiselih krastavica, limuna i sl. nisu dobre za jetru. Morate izbaciti kisele namirnice kada imate problema s jetrom.

 

6. Prestanite piti alkohol.

Jedan od glavnih uzroka masne jetre je alkohol. Većina ljudi koji piju prekomjernu količinu alkohola završe s ovim problemom. Mnoga alkoholna pića debljaju i zbog toga se dodatne masnoće talože na jetri. Morate potpuno prestati da pijete alkohol.

(kameleon.ba/ vestinet.rs)

Komentari

Komentara