Elektroprenos objavio konkurs za zapošljavanje 94 nova radnika

Menprom

Državna kompanija „Elektroprenos“ raspisala je prvih pet tendera za nabaku opreme za elektromrežu u Bosni i Hercegovini, javlja bh. novinska agencija Patria (NAP). Prema javnim objavama na internet stranici ove kompanije još 14. aprila raspisani su tenderi ukupne vrijednosti veće od 16 miliona maraka.

Reha Centar

Nakon nekoliko godina potpune blokade rada državne kompanije, zbog koje se na računima akumiliralo više od 300 miliona maraka sredstava namijenjenih za investicije, „Elektroprenos“ je sa novom upravom počeo funkcionirati.

Raspisana je nabavka značajne količine opreme, prekidača, trasformatora i drugog, a koja će, kako se očekuje, biti ugrađena u revitalizaciju elektroenergetske mreže. Prema objavljenim tenderima, domaće kompanije koje se prijave imat će i preferencijalni tretman u skladu sa važećim propisima.

Uz tendere za nabavku opreme „Elektroprenos“ je raspisao i nekoliko konkursa za zapošljavanje, radnika sa iskustvo i pripravnika. Ukupno će zaposliti 94 nova radnika u 10 konkursa u Banja Luci, Mostaru, Sarajevu i Tuzli. Od toga je 52 pripravnika i 42 na neodređeno vrijeme. Traže se inžinjeri, pravnici i ekonomisti, monteri, građevinski tehničari, bravati itd, prenosi NAP.

(tuzlanski)

Komentari

Komentara