Država Bosna i Hercegovina ima kapaciteta da implementira mehanizme koordinacije bez uključivanja entiteta

Spread the love
Rental Travel

Da se praksa političkih dogovora od kojih zavisi sudbina Bosne i Hercegovine nastavlja odvijati na krajnje neodgovoran način i na neodgovarajućim mjestima, u kafanskom ambijentu, pokazuje i posljednji susret Bakira Izetbegovića i Milorada Dodika.

Reha Centar

Taj susret rezultirao je, na žalost, daljim razvlaščenjem Države BiH i njenih ukupnih kapaciteta kroz takozvani, famozni mehanizam koordinacije.

To je bio poraz Države Bosne i Hercegovine pred bahatim razgrađivačem i otvorenim neprijateljem Države BiH Miloradom Dodikom.

Stranka za BiH osuđuje rezultat ovog „dogovora“, ali i sam način dogovaranja. Stranka za BiH traži da se sve odluke koje su posljedične po državu i sve Bosance i Hercegovce donose u institucijama BiH, a ne na neprimjerenim i krajnije neozbiljnim mjestima.

Podsjetimo li se da se Odlukom o sistemu koordinacije procesa evropskih integracija u Bosni i Hercegovini definiraju  institucionalni i operativni sistemi i način ostvarivanja koordinacije institucija u Bosni i Hercegovini na provođenju aktivnosti u vezi s procesom integriranja Bosne i Hercegovine u Evropsku uniju, zajednička tijela u okviru sistema koordinacije, njihov sastav, nadležnosti i međusobni odnosi, pitamo se na koji će način Ovaj dogovor iz kafane biti implementiran.

Stranka za Bosnu i Hercegovinu smatra da država Bosna i Hercegovina ima kapaciteta da implementira mehanizme koordinacije bez uključivanja entiteta, a pogotovo kantona.

 

Press služba Stranke za Bosnu i Hercegovinu

Komentari

Komentara

Posted In: