Dok smo mi u Tuzli čekali, fabrike su nicale po susjednim općinama

Spread the love
Menprom

Održana je tematska sjednica OV Tuzla, na kojoj vijećnici od jutros razmatraju “Pravce lokalnog ekonomskog razvoja” . Naime, ova sjednica bila je najavljivana još puno prije ali do realizacije iste sve do danas nije došlo.

Reha Centar

Moglo se čuti niz zanimljivih prijedloga od onih starih, kao što su poduzetničke zone, do novih prijedloga bržeg i efikasnijeg razvoja komunalne infrastrukture, kako do same Tuzle, tako i unutar grada, valjda, logično, jer upravo moderni putnio pravci omogućavaju i brži i prosperitwetniji razvoj jedne općine.

Upravo na ovu temu, govorio je Adnan Sijerčić, predsjesnik Kluba Vjećnika Stranke za BiH, koji je iznmeđu ostalog naglasio da je prestalo vrijeme čekanja na više nivoe vlasti, i da moramo uzeti stvari u svoje ruke, jer su nam, kako je istakao na desetine malih pogona, koji upošljavaju i do stotinu radnika iz Tuzle izmakle u susjedne općine, samo zato, jer smo spori, jer smo nekoga čekali.
ov tuzla

Zanimljivo je bilo i izlaganje Mensura Alića, iz Tuzlanske alternative, koji je istakao da će napustiti Vijeće ukoliko se ovaj put ne dese konkretni pomaci. “Odlučio sam postati vijećnik samo zato što me za politiku veže ekonomija, a ako je ovaj put ne bude u velikoj mjeri, onda i moj mandat vijećnika nema smisla”, istakao je za naš portal, Mensur Alić

Ono što je bitno istaći, jeste podatak, da su svi vijećnici složni u jednoj, a to je, da od Tuzle naprave poduzetnički grad.

aktuelno.ba

 

 

Komentari

Komentara