Dogovor o saradnji u oblasti kulture na TK

Rental Travel

Ministrica obrazovanja, nauke, kulture i sporta Tuzlanskog kantona, Mirsada Begović i direktori osam ustanova kultura čiji je osnivač ili suosnivač Tuzlanski kanton, održali su, u Ministarstvu, prvi sastanak, na kojem su razgovarali o ostvarivanju planova i ciljeva rada. Ovo je bila i zvanična posjeta dobrodošlice ministrici na ovu veoma odgovornu poziciju, kao i očekivanje ostvarivanja bliske saradnje i pomoći u otklanjanju problema koji se mogu zajednički riješiti.

Reha Centar

“Veoma je važno da uspostavimo saradnju, kultura nam je na nezavidnom nivou, malo je finansijskih izdvajanja za ovu oblast. Želim podržati rad svih ustanova kulture, projekte, ali Muzej istočne Bosne stavljam kao prioritet, jer je zaista u najlošijoj situaciji”, kazala je ministrica Begović.

Tokom sastanka, bilo je riječi  o pitanjima koja se odnose na donošenje kolektivnog ugovora koji bi uredio oblast kulture i time regulisao i status zaposlenih u ustanovama kulture, o grantovima viših nivoa, institucionalnoj podršci, o vlastitim sredstvima koja ostvaruju ove ustanove, kao i o uspostavljanju saradnje sa drugim institucijama kako bi se promovisalo kulturno naslijeđe Tuzlanskog kantona, ali uredila i zakonska regulativa u ovoj oblasti.

MONKS TK

aktuelno.ba

Komentari

Komentara