Dodijeljene Emi nagrade – najbolja drama “Sluškinjina priča”

Spread the love
Menprom

Drama “Sluškinjina priča” (The Handmaid’s Tale) osvojila je četiri nagrade na 69. dodjeli američkih televizijskih nagrada Emi (Emmy). Serija je osvojila nagradu u kategoriji najbolje dramske serije, a priznanja su uručena i Ridu Moranu (Reed Morano) za režiju, Elizabet Mos (Elisabeth Moss) za najbolju žensku ulogu i En Daud (Ann Dowd) za najbolju sporednu žensku ulogu.

Reha Centar

Hulu je nagrađen za produkciju ove serije i tako postao prva striming platforma nagrađena u toj kategoriji na dodjeli nagrada Emi.

Serija “Velike male laži” (Big Little Lies) još jedan je od pobjednika večeri u kategoriji TV projekta “limited edition”, sa nagradama za najbolju glumcu Nikol Kidman (Nicole Kidman) sporednu žensku ulogu Lora Dern (Laura Dern) i sporednu mušku ulogu Aleksandera Skarsgarda (Alexander Skarsgard).

Uz nagradu za najbolje ostvarenje u svojoj ketergoriji, ova mini serija je dobila i priznanje za režiju Žan-Mark Vale (Jean-Marc Vallee).

Džulija Luis-Drajfus (Julia Louis-Dreyfus) nagrađena je rekordnim, sedmim Emijem za najbolju glumicu u komediji, za seriju “Potpredsjednica” (Veep).

Nagrađen je i Alek Boldvin (Alec Baldwin) u kategoriji sporedne muške uloge u komediji, za imitacije predsjednika SAD Donalda Trampa (Donald Trump) u emisiji “Subotom uveče uživo” (Saturday Night Live).

Ceremonija dodele nagrada Emi održana je u Los Anđelesu.

BHRT

Komentari

Komentara