Diskriminacija pri zapošljavanju u javnom sektoru u BiH

Spread the love
Menprom

Povodom 10.decembra Međunarodnog dana ljudskih prava u Tuzli je u organizaciji Pravnog fakulteta održana javna debata o temi „Diskriminacija pri zapošljavanju u javnom sektoru u BiH“.

Reha Centar

Cilj  održavanja javne tribine odnosno debate je  javno ukazati na sve izraženiji problem u društvu, kršenje osnovnih ljudskih prava koja su zagarantovana Ustavom i Zakonom”.

međunarodni dan ljudskih prava

Diskriminacija pri zapošljavanju u javnom sektoru u BiH“. “je toliko prisutna da su se građani ove zemlje skoro pa na nju i navikli.

Pravni fakultet u Tuzli zajedno sa mrežom nevladinih organizacija „Acount“ pokušava na sve načine ukazati na strašne posljedice diskriminacije i korupcije pri zapošljavanju,

međunarodni dan ljudskih prava

Mreža „Acount“ će svojim zagovaračkim i konkretnim akcijama kreirati pritisak na bh. vlasti na svim nivoima da ubrzaju antikorupcijske reforme, koje su uostalom i obavezujuće za proces evropskih integracija.

No i pored svih pritisaka korupcije pri zapošljavanju ima, ima je toliko da dobiti posao na zakonit način, spada u domen naučne fantastike.

Acount priprema i poseban izvještaj o korupciji u javnim institucijama koji će biti objavljen uskoro.

međunarodni dan ljudskih prava

Naša znatiželja se isplatila pa smo uspjeli dobiti neke podatke koji će se objaviti u skorije vrijeme. Cijela analiza može stati u samo jednu riječ: „Katastrofa“.

međunarodni dan ljudskih prava

Značaj obilježavanja ovog datuma ističu i u Birou za ljudska prava Tuzla, koji su organizirali uličnu akciju povodom Dana ljudskih prava. I oni imaju za cilj podizanje svijesti o značaju ljudskih prava i doprinosa zajedničkom razumijevanju i otvaranju nove dimenzije u procesu izgradnje povjerenja u BiH

aktuelno.ba

 

 

Komentari

Komentara